Arkivfoto: Det ene af to skibe, der kolliderede i Nordsøen
Arkivfoto: Det ene af to skibe, der kolliderede i Nordsøen Foto: MICHEL KODDE

Mindst fire personer har mistet livet som følge af en kollision mellem to skibe i Nordsøen ud for Hollands kyst. Det oplyser landets kystvagt ifølge flere internationale medier.

Ulykken indtraf onsdag aften, da et fragtskib stødte sammen med et containerskib godt 100 kilometer sydvest for byen Rotterdam. Kort efter kollisionen sank fragtskibet, og mindst fire besætningsmedlemmer er bekræftet omkommet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det lykkedes redningsmandskab af få 13 besætningsmedlemmer reddet op af det iskolde vand i live, inden eftersøgningen blev indstillet sent ude på natten. Her var syv personer fortsat savnet, og eftersøgningen bliver genoptaget, så snart omstændighederne tillader det, siger myndighederne.

- Chancen for at finde dem i live er ikke stor, siger Peter Verburg, talsmand for kystvagten, og tilføjer, at der er en risiko for, at nogle af besætningsmedlemmerne er gået ned sammen med fragtskibet.

Fire personer blev efter kollisionen fløjet til hospitalet i Rotterdam, mens syv andre blev fløjet med lægehelikopter til et hospital i Belgien. Yderligere to blev behandlet på det skib, der reddede dem op af vandet.

- De er alle i chok, siger en anden talsmand for kystvagten, Marcel Oldenburger, til nyhedsbureauet AFP. Han tilføjer, at alle er uden for livsfare.

Årsagen til ulykken er endnu ikke kendt.

Fragtskibet Baltic Ace var på vej fra Zeebrugge i Belgien til Kotka i Finland, mens containerskibet Corvus J var på vej fra Grangemouth i Skotland til Antwerpen i Belgien, skriver hollandske medier ifølge Reuters.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.