Lyt til artiklen

Madison, Ethan, Kaylee og Xana.

De fire navne bliver lige nu gentaget rundt omkring i USA, hvor de er omdrejningspunktet for en tragisk og brutal drabssag, der er omgærdet af stor mystik.

For indtil videre har drabene på de fire unge college-studerende, der boede sammen og var venner, kastet langt flere spørgsmål end svar af sig.

Det hele begyndte, da politiet søndag modtog en anmeldelse om, at der var fundet 'en bevidstløst person' i et hus nær campus ved University of Idaho.

Her ses Ethan Chapin, Madison Mogen, Kaylee Goncalves og Xana Kernodle.
Her ses Ethan Chapin, Madison Mogen, Kaylee Goncalves og Xana Kernodle.
Vis mere

Da betjentene kom frem til stedet, fandt de ikke én person, men fire.

Alle var døde.

Ethan Chapin og Xana Kernodle blev 20 år, mens Madison Mogen og Kaylee Goncalves blev 21.

Siden har sagen været omgærdet af stor mystik – blandt andet fordi politiet har holdt kortene tæt til kroppen, men også fordi myndighederne er kommet med modstridende meldinger.

Centralt står derfor fortsat ét spørgsmål: 'Hvad skete der i huset?'

Kun ganske få ting står klart i sagen.

Ifølge politiet er der tale om en drabssag – og ikke et såkaldt 'mord-selvmord', hvor gerningsmanden skal have taget livet af sig selv efter at have begået drabene.

Samtidig står det også klart, at de fire unge studerende blev dræbt med flere knivstik. Sandsynligvis på et tidspunkt efter klokken 02 natten til søndag.

Xana blev blot 20 år.
Xana blev blot 20 år. Foto: GOFUNDME
Vis mere

Retsmedicineren i Idaho, Cathy Mabbutt, vurderer samtidig, at der er tale om en større kniv:

»Det er det nødt til at have været. Ikke en lommekniv. Det må have været en større kniv,« fortæller hun og forklarer, at de fire unges skader »var ret omfattende«.

Hun forklarer også, at hun i de 16 år, hun har arbejdet som retsmediciner, ikke har set et lignende gerningssted:

»Vi har haft sager med flere drab tidligere, men intet som dette med fire collegestuderende,« siger Cathy Mabbutt.

Men der slutter det også med de mere klare oplysninger i sagen.

Resten er mere mudret.

Blandt andet har det skabt både forvirring og bekymring, at politiet ikke har anholdt nogen i sagen.

Det gjorde også kun forvirringen større, at både politiet og borgmesteren Art Bettge i begyndelsen af ugen fortalte, at myndighederne ikke mente, at der var en »mærkbar fare for den bredere offentlighed« – for nogle få dage senere forlød det fra politiet, at det ikke var sikkert alligevel.

Madison Mogen og Kaylee Goncalves blev kun 21 år.
Madison Mogen og Kaylee Goncalves blev kun 21 år. Foto: GOFUNDME
Vis mere

»Disse drab har rystet os dybt,« fortalte chefen for Idaho State Police på et pressemøde onsdag, hvor politiinspektør James Fry ændrede myndighedernes besked:

»Vi kan ikke sige, at der ikke er en trussel mod lokalsamfundet,« sagde han.

Han kunne samtidig fortælle, at der ikke var tegn på, at nogen var brudt ind i huset, og at døren til huset blev fundet stående åben, da betjentene kom frem.

Det er dog ikke det eneste ved sagen, der har vakt opsigt.

For det er siden kommet frem, at to andre personer, der boede i huset med de fire dræbte, befandt sig i hjemmet på tidspunktet for drabene.

Hvordan de passer ind i den brutale tragedie, vil myndighederne dog foreløbigt ikke ud med.

Politiet har afvist at fortælle, om de to overværede drabene, og man ønsker heller ikke at oplyse, hvad de to personer eventuelt har fortalt til politiet om sagen.

»Vi kommer ikke til at gå ind i, hvad de ved, og hvad de ikke ved,« har James Fry fortalt.

Dog har han også oplyst, at der ikke har været tale om 'en gidselsituation' – og at man fortsat leder efter gerningspersonen. Eller gerningspersonerne.

»Vi har ikke en mistænkt på nuværende tidspunkt,« fortalte han tidligere på ugen og forklarede, at personen, der stod bag drabene, »stadig er derude«.

Politiet har heller ikke ønsket at sige noget om, hvem der i første omgang anmeldte sagen til dem – heller ikke om det var en af de to bofæller, som betjentene mødte, da de rykkede ud til huset.

Man har ligeledes ikke ønsket at sige noget om, hvorfor der først blev ringet til politiet ved middagstid, når drabene ifølge den foreløbige obduktionsrapport blev begået i nattetimerne.

Madison, Ethan, Kaylee og Xanas familier venter derfor – sammen med resten af lokalsamfundet – fortsat på at få svar på, hvad der skete med deres kære.

Flere af deres pårørende har siden oprettet GoFundMe-indsamlinger for at samle penge ind til at dække begravelsesudgifter og lignende.

Kilder: CNN, The New York Times, NBC News, ABC og People.