Mindst fire er såret efter et skyderi på åben gade i Bruxelles onsdag aften.

En af de sårede er i kritisk tilstand. 

Det oplyser politiet i den belgiske hovedstad ifølge nyhedsbureauet AFP.

Skududvekslingen fandt sted på en større shoppinggade i byen – men da politiet ankom til stedet, var gerningspersonen eller gerningspersonerne væk.

Ifølge politiets talskvinde Ilse Van de Keere modtog politiet meldingen om sagen klokken 19.30, men på det tidspunkt var flugten for gerningspersonen eller gerningspersonerne gået i gang.

»På nuværende tidspunkt er der intet, der tyder på, at dette var en terrorhandling,« understregede hun onsdag aften ifølge det franske medie Le Figaro.

Heller ikke den offentlige anklager, som efterforsker sagen, vurderer på nuværende tidspunkt, at der er tale om en terrorhandling.

»I henhold til de første resultater af efterforskningen kan hændelserne være en del af et opgør,« understregede anklagemyndigheden i Bruxelles onsdag aften.

Ifølge den belgiske avis Het Laatste Nieuws (HLT) er det lige nu teorien, at det drejer sig om et opgør i bandemiljøet. 

Den belgiske hovedstad har ifølge Le Figaro oplevet en stigning i narkorelateret vold i løbet af de seneste to års tid.

Den svenske EU-parlamentariker Tomas Tobé skrev onsdag aften på det sociale medie X, at en af hans medarbejdere er blevet ramt under skyderiet. 

Den pågældende er ikke i livsfare. 

Skuddene blev affyret på Avenue de la Toison d'Or, som er en travl gade med eksklusive modebutikker. 

Ifølge belgiske medier blev området efterfølgende evakueret, skriver AFP.

En restauratør i shoppingcentret Galerie Toison d'Or, som ligger nær området, hvor der blev skudt, siger, at flere personer søgte tilflugt i centret.

Han gengiver til det belgiske medie Le Soir, hvad han hørte fra flere af de mennesker, der søgte tilflugt i hans restaurant i centret:

»Der kom en mand med en pistol, som han affyrede flere gange midt på Avenue de la Toison d'Or. Folk gik i panik og omkring tyve mennesker søgte tilflugt i centret, herunder en kvinde, som var såret på benet,« siger Alain Gagnaire til Le Soir.