En fireårig pige, Radhika Mandloi, fra det centrale Indien klagede over smerter og kløe i venstre øre.

Det viste sig at være en lille flue, der var fløjet ind i øret, og inde i øregangen var æggene fra insektet begyndt at klække. Omkring 80 larver myldrede frem, skriver Mirror.

Den lille flue er et insekt, der normalt bliver tiltrukket af dårlig hygiejne og dårlig lugt, og som normalt spiser råddent kød og ekskrementer. Den indiske pige havde i længere tid klaget til forældrene over generne.

Hendes forældre troede først, at pigen overdrev eller overreagerede på insektets entré i øret, men da hun blev ved med at græde, tog de på hospitalet med hende i Indore i Indien i weekenden.

På øre-, næse-, halsafdelingen fik doktor Raj Kumar Mundra sig noget af en overraskelse, da han undersøgte den lille pige. Han fandt fluen inde i hendes øre, og sammen med det var også omkring 80 klækkede æg.

Lucca1

»Jeg var meget chokeret over at se så mange æg. Denne type flue bliver tiltrukket af ulækker lugt og ekstrem dårlige hygiejniske forhold. Og da ører og næse er mest udsatte og åbne indgange, flyver de ind og lægger æg,« har lægen sagt.

Fra de klækkede æg var de 80 levende larver dukket op, og lægen forklarer, at han kun tidligere har set eksempler, hvor der var to eller tre æg inde i øregangen.

Kunne have dræbt hende

Det tog i alt næsten halvanden time at fjerne larverne i øret og måtte klares af to omgange. Og fordi larverne kan gøre stor skade på øreknoglerne, hvis der er mange af dem, måtte selve behandlingen udføres meget forsigtigt for ikke at skade den lille pige.

Bille

Pigens forældre havde ignoreret problemet i omkring en uge, og derfor var så mange larver vokset frem. Alle larverne skulle først dræbes inde i hendes øre, så de ikke bevægede sig, mens de fjernede dem. I første omgang tog de omkring 70 larver ud, og de sidste ti larver blev fjernet i anden omgang.

Efter flere scanninger ser det ud til, at pigen er blevet rask igen. Men det var kun et held, at hun ikke døde af de levende larver i hendes øre. Lægen formoder, at hun har haft smerter og irritation i mere end en uge, uden forældrene gjorde noget.

Pigen er stadig under observation på hospitalet, og lægen er lettet over, at ingen larver var kravlet helt ind til hjernen. Han fortæller, at pigen kunne have været død, hvis forældrene havde ventet en uge længere.

gwrg

Lægen advarer mod, at man ignorerer irritation i både næse og ører. De er nemlig tæt forbundet med hjernen, og god hygiejne i disse områder er livsnødvendigt. Larverne her kunne sagtens have spist den fireåriges hjerne væk, da der kun er en lille tynd knoglevæg mellem øret og hjernen.

Pigen og hendes familie lever under meget dårlige forhold, men at ignorere denne form for gener kan være livstruende, forklarer den indiske læge.

Se billederne af pigen i artiklen herunder:

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.