I den første tv-debat forud for det franske valg blev Merkels flygtningepolitik kaldt "et problem for Europa".

Paris. Den konservative Francois Fillon langede hårdt ud efter den tyske forbundskansler Angela Merkels flygtningepolitik i den første tv-debat mellem de franske præsidentkandidater mandag aften.

Francois Fillon mener, at Merkels håndtering af flygtningekrisen har forårsaget store problemer for Europa.

- Jeg er fuldstændig uenig med Emmanuel Macron (uafhængig præsidentkandidat, red.), siger Fillon ifølge nyhedsbureauet Reuters og uddyber:

- Macron roste den tyske kansler, da han var i Berlin og drøftede de flygtningepolitikker, som har vist sig at være dårlige politikker, og som nu også bliver kritiseret af Merkels egne allierede i Tyskland.

- Den måde, hvorpå flygtningekrisen er blevet håndteret, har skabt et enormt problem for Europa, tilføjer Francois Fillon.

Den tidligere franske økonomiminister Emmanuel Macron ventes at komme ud i en anden valgrunde mod Marine Le Pen fra det indvandrerkritiske Front National.

Macron er favorit til at vinde den afgørende runde af Frankrigs præsidentvalg 7. maj.

Marine Le Pen kom også under angreb i debatten for netop sin benhårde holdning til indvandring.

Ifølge nyhedsbureauet AFP beskyldte Emmanuel Macron den højreorienterede leder for at forsøge at splitte franskmændene i spørgsmålet om den kropsdækkende muslimske badedragt, burkinien.

Burkinien var således i centrum for en furore i Frankrig sidste sommer, efter at flere kystbyer forbød den i kølvandet på en række islamistiske angreb i landet.

Forbuddet blev dog omstødt af Frankrigs højeste forvaltningsdomstol, som erklærede det for at være diskriminerende.

Marine Le Pen ønsker dog at begrænse brugen af burkinien i det offentlige rum.

- Den er et tegn på en stigning i radikal islam i vores land, siger hun mandag aften.

Foruden Le Pen, Fillon og Macron deltog kandidaterne Benoît Hamon fra Socialisternes venstrefløj og Jean-Luc Melenchon, der har brudt med Socialistpartiet, i tv-debatten.

I alt stiller 11 kandidater op til det franske præsidentvalg, hvor første runde løber af stablen 23. april.

/ritzau/