Sundhedsmyndighederne i Filippinerne har deklareret landet til at være i national dengue-feber alarmberedskab.

Det sker efter en stigning i antallet af smitteramte med virussen, der har ført til mere end 450 dødsfald siden januar, skriver CNN.

Det er især børn under fem år, der er blevet ramt af virussen med døden til følge.

I det første halvår af 2019 er omkring 100.000 dengue tilfælde rapporteret i den asiatiske østat, hvilket er en stigning på 85 procent i forhold til samme periode sidste år, skriver mediet.

Antallet af patienter med dengue-feber er så høj på øen Samal, at patienterne er nødt til at dele senge.
Antallet af patienter med dengue-feber er så høj på øen Samal, at patienterne er nødt til at dele senge. Foto: CERILO EBRANO
Vis mere

Der er blevet erklæret dengue-feber epidemi i fire af landets regioner - Mimaropa, Western Visayas, Central Visayas og Northern Mindanao.

Det er regioner med mere end 20 millioner indbyggere tilsammen.

På øen Samal ses billeder af medarbejdere fra regeringen, der forsøger at udrydde myggen på gader og i bygninger med røgfugtere.

Sundhedsmyndighederne holder øje med udviklingen af dengue-feber i flere af landets andre regioner, men der er på nuværende tidspunkt ikke tale om en national epidemi i alle landets regioner.

Man forsøger at udrydde myg på øen Samal.
Man forsøger at udrydde myg på øen Samal. Foto: CERILO EBRANO
Vis mere

Turister, der skal rejse til de ramte områder, kan med fordel forhindre smitte ved at beskytte sig mod myggestik.

Blandt andet ved at bruge lange bukser og strømper, der dækker huden og myggespray, ifølge Sundhed.dk.

Smitten kommer til indbyggere og turister via stik fra myg og ramte får influenza-lignende symptomer, og efter et par dage udslæt på ansigt, hals og bryst.

I modsætningen til malariamyggen stikker myggen med dengue smitten i dagtimerne, særligt om morgenen og ud på eftermiddagen.