Myndighederne har erklæret undtagelsestilstand i den amerikanske by Ferguson efter uroligheder i forbindelse med årsdagen for drabet på en sort teenager.

USA: Myndighederne har erklæret byen Ferguson i delstaten Missouri i undtagelsestilstand efter uroligheder på årsdagen for drabet på den sorte teenager Michael Brown, skriver Reuters.

En 18-årig mand blev hårdt såret i en skudveksling med politiet under en demonstration i forbindelse med årsdagen.

De ellers fredelige demonstrationer førte til voldsomme sammenstød, da to rivaliserende grupper ifølge politiet begyndte at skyde mod hinanden.

Selve mindehøjtideligheden for Michael Brown forløb roligt, men sent søndag aften og natten til mandag amerikansk tid udviklede højtideligheden sig til voldelige demonstrationer.

Der blev affyret skud, og skuddene ramte i alt to personer, da uropoliti og demonstranter stødte sammen, skriver Reuters. Billeder fra stedet viser ifølge britiske BBC en ung sort mand liggende blødende på jorden.

Under protesterne skulle demonstranterne angiveligt have blokeret trafikken og smadret vinduer i mindst én gade i Ferguson. Politiet forsøgte i den forbindelse at sprede forsamlingen, men i stedet optrappede urolighederne.

De vrede demonstranter har angiveligt råbt i kor mod politiet: »Vi er klar til krig«.

Nattens uroligheder vækker mindelser om tiden efter skuddrabet på Michael Brown, der blev begået af en hvid politimand, og som efterfølgende udløste en stribe optøjer og uro i byen.

Drabet satte samtidig gang i en national debat om sortes retsstilling over for især hvide politibetjente.

Mandag morgen havde flere butiksejere i Ferguson stillet sig med ladte våben foran deres forretninger for at sikre, at deres facader ikke bliver smadret i nye uroligheder, skriver Reuters.