Fem amerikanske stater overvejer at følge eksemplet fra Utah, hvor det er lovligt at bære våben på skoler.

USA: En af konsekvenserne af massakren på Sandy Hook-skolen i Newtown kan blive, at lærere i Florida, Minnesota, Oregon, South Dakota og Tennessee bliver bevæbnet.

Det er allerede lovligt for lærere at gå med våben i staten Utah, og nu overvejer myndighederne i de fem førnævnte stater at følge det eksempel. Folkene bag forslaget mener, at det vil forhindre tragedier som den i Newtown i fremtiden, da lærerne kan nå at skyde gerningsmanden, inden det går for vidt.

I Utah er muligheden for at tage våben med i skoletasken blevet en populær mulighed blandt lærerne. Tidligere på ugen måtte en skytteforening - Utah Shooting Sports Council (USSC) - afvise cirka halvdelen af de 400 lærere, der ville deltage i et våbenkursus, der efterfølgende sikrer dem muligheden for at kunne tage et våben med på arbejde.

En af de lærere, der har fået en af de eftertragtede pladser på kurset, er Kasey Hansen, speciallærer i Salt Lake City.

- Jeg har det sådan, at jeg ville tage en kugle for enhver elev i skoledistriktet, siger læreren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Hvis vi nogensinde kommer op imod en skoleskyder som ham i Connecticut, så er jeg helt klar til at svare igen med mit våben, fortsætter Kasey Hansen.

Den udmelding er vand på The National Rifle Associations (NRA) mølle. Den magtfulde lobbyorganisation med omkring fire millioner medlemmer har i kølvandet på Newtown-massakren argumenteret for, at skolerne skal have lov til at forsvare sig mod kommende skoleskyderier ved selv at have mulighed for at skyde gerningsmanden.

Mens NRA vil have flere våben mellem hænderne på amerikanerne, forsøger præsident Barack Obama i øjeblikket at finde opbakning til et forbud mod halv- og fuldautomatiske våben.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.