En kun fem dage gammel pige, der blev reddet fra et afløb i den indiske by Mumbai, er ved at komme sig på et lokalt hospital.

Lægerne på Rajawadi-hospitalet har fortalt BBC, at hun klarer sig fint.

Babyen blev fundet af nogle kvinder, efter at en gruppe katte samlede sig ved siden af vejen og begyndte at mjave højlydt,

Politiet skal nu undersøge, hvordan pigen endte i afløbet.

De har endnu ikke fastslået noget motiv, men tidligere er nyfødte piger ofte blevet efterladt, fordi de ikke er særlig populære i modsætning til sønner.

Kvinder bliver ofte socialt diskrimineret, og piger bliver set som en økonomisk byrde. Det gælder specielt for de fattigste i Indien.

Selvom mange uønskede pigebørn bliver bortadopteret, så er der stadig tilfælde, hvor babyerne bliver dræbt eller efterladt kort tid efter fødslen.

I det seneste tilfælde blev babyen reddet af en gruppe kvinder fra en forstad til Mumbai i søndags.

Da politiet kom til stede, fandt de barnet inde i afløbet. De sagde, at babyen hylede af skræk.

To af politibetjentene fik hende ud af afløbet og gav hende et tæppe på, inden de kørte hende på hospitalet.

»Da vi løftede babyen ud, så græd hun. Hun frøs, og hendes arme var helt blå af kulde. Vi bad om noget varmt vand og en klud, så vi kunne gøre babyen ren,« fortalte betjent Sheetal Sonawane til avisen Times of India.

På et foto, taget af politiet, så kan man se politifolkene stå med den nyfødte i armene

Hændelsen har skabt stort røre på de sociale medier.

Forkæmpere siger, at Indiens forkvaklede forkærlighed for sønner har resulteret i millioner af pigefostre, der er blevet aborteret gennem de sidste årtier.

Den tidligere premierminister Manmohan Singh beskriver det som en 'national skam'. Han beder samtidig om, at Indien indleder 'et korstog' for at redde de nyfødte pigebørn.

Andre læser også