Danske statsborgere har endnu engang gjort sig bemærkede i den tjekkiske hovedstad Prag. Denne gang med hærværk, tyveri og falsk identitet.

Natten til onsdag er fem personer blevet anholdt på grund af hærværk og tyveri, oplyser det tjekkiske politi. 11 af hotellets døre er smadret, en computer er stjålet og en af de anholdte var i besiddelse af et falsk pas.

Denne gang er det dog ikke gymnasieelever, men fem personer, som tog turen til Prag under dække af at være gymnasieelever.

Fire af de anholdte er danske statsborgere, mens politiet stadig ikke kender den femte persons sande identitet, han rejste med et falsk pas. De unge personer har ifølge politiet ødelagt adskillige af hotellets værelsesdøre og stjålet ting fra værelserne.

LÆS OGSÅ

LÆS OGSÅ

Personerne er tirsdag nat blevet afhørt og fire af dem løsladt igen. Den femte person er fortsat i politiets varetægt.

»Han præsenterede sig med et pas på en person, som ifølge det danske politi sidder i fængsel i Danmark. Det viste sig efterfølgende, at den anholdte ikke selv ejer et pas, og lånte sin brors pas,« siger det tjekkiske politis talsmand Tomas Hulan.

Tomas Hulan vurderer, at personen vil blive løsladt og får et indrejseforbud til Tjekkiet i to år. Han oplyser også, at sagen med de ødelagte døre og tyveriet er blevet løst ved en aftale med hotellet, hvor de fem bor. Politiet vil derfor ikke rejse sag mod de anholdte.

»De har betalt et depositum ved ankomst, som vil blive brugt til at betale for skaderne. Ligeledes med den stjålne computer, som er leveret tilbage,« siger Tomas Hulan.