I fem år har døren til Olivias værelse været lukket. Intet er blevet flyttet eller fjernet, siden hendes forældre tog den lange tur hjem fra hospitalet uden hende. »Det vil føles som om, vi fjerner den sidste del af hende,« siger hendes far.

Som bare syvårig fik svenske Olivia konstateret leukæmi. Fem år senere tog sygdommen i 2010 livet fra hende. Lige siden har hendes forældre, Micke og Kajsa, ikke været i stand til at gå ind på hendes værelse, som ser ud, som da hun forlod det for at blive indlagt sidste gang.

Det fortæller de i tv-programmet 'Sofias änglar', der besøger og hjælper folk, som er havnet i en svær sitaution og har brug for hjælp til at komme videre, skriver svenske Expressen.

»Det har været så forfærdeligt hårdt. Det føles så utroligt forkert at begrave sin egen datter,« siger Micke i programmet, der bliver sendt på svensk tv mandag.

»Det blev kulsort. Det er som et tomrum, intet kan beskrive. Et savn, man ikke kan sætte ord på. At komme hjem fra sygehuset uden Olivia...« tilføjer han.

Dans

Nu åbnes døren

Blot nogle få uger før, Olivia sov ind på hospitalet, fik hendes mor besked om, at hun var gravid. Den glædelige nyhed nåede hun at dele med sin datter.

»Jeg hviskede det i Olivias øre. Og der løb store tårer ned af hendes kinder, så hun kunne høre os, da hun lå der på sygehuset,« siger Kajsa.

Lillesøsteren Nova nåede aldrig at møde sin storesøster. Hun har endnu ikke fået sit eget værelse i familiens hus, da forældrene ikke kan kunnet få dem selv til at gå ind på Olivias værelse og rydde ud i hendes ting.

»Det føles på en måde som om, at hun er her. Selvom man ved, at hun ikke er det,« siger Kajsa, mens hun i programmet er gået ind på værelset, hvor værterne på tv-programmet skal hjælpe dem med at rydde ud i Olivias ting og gøre plads til Nova.

»Vi har ikke rørt Olivias værelse. Dels fordi det er hårdt, og dels fordi det føles som om, man fjerner den sidste del af hende,« siger Micke.

355253252553

Nedenunder kan du se et klip fra 'Sofias änglar', hvor forældrene efter fem år begynder at rydde op i Olivias ting, så der kan blive plads til Nova.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.