Hollywood-stjernen Felicity Huffman skal i fængsel.

Det har en domstol i Boston afgjort for få øjeblikke siden.

Hun har fået en dom på 14 dage. Det skriver CNN.

Felicity Huffman, der blandt andet er kendt fra sin rolle i tv-serien 'Desperate Housewives', er samtidig dømt til at betale en bøde på 30.000 dollar – svarende til omkring 200.000 kroner.

Derudover skal hun udføre 250 timers samfundstjeneste.

Dermed er straffen væsentlig værre end hidtil antaget, da amerikanske medier inden dommen vurderede, at hun ville slippe med 12 måneders betinget fængsel.

Men skuespilleren slipper altså ikke for at skulle bag tremmer.

Felicity Huffman havde på forhånd erklæret sig skyldig i sagen, som omhandler bedrageri.

Hun har indrømmet, at hun – for at få sin datter Sophia ind på University of Southern California – bestak en mellemmand, så datteren fik ekstra tid til den skriftlige optagelsesprøve.

Dommer Indira Talwani kaldte i retten Felicity Huffmans dom for 'den rette dom':

»Jeg synes, du skal afsone din dom og komme videre. Du kan genopbygge dit liv efter det her,« lød dommerens ord til skuespilleren ifølge CNN.

Afsoningen skal senest påbegyndes inden for seks uger – det vil sige, at Felicity Huffman skal møde op i fængslet senest den 25. oktober.

Felicity Huffman og hendes mand William H. Macy.
Felicity Huffman og hendes mand William H. Macy. Foto: VALERIE MACON - AFP
Vis mere

Det er uvist, hvilket fængsel hun skal afsone sin dom i, men hendes advokat sagde tidligere fredag, at han har anmodet om et fængsel tæt på skuespillerindens hjem i Californien.

Felicity Huffman forlod kort efter dommen retten hånd-i-hånd med sin mand, skuespilleren William H. Macy. Hun sagde ikke et ord til pressen, men har siden udsendt en udtalelse, hvor der blandt andet står følgende:

'Jeg brød loven. Det har jeg indrømmet og erkendt mig skyldig i. Der er ingen undskyldninger for mine handlinger, punktum!'

I udtalelsen siger hun også, at hun accepterer rettens beslutning.

'Jeg kan love jer, at jeg i de følgende måneder og år vil forsøge at leve et mere ærligt liv og være en bedre rollemodel for mine døtre og familie samt lægge min tid og energi steder, hvor der er brug for mig. Jeg håber, min familie, venner og bekendte vil tilgive mig.'