Paula Broadwell, som var CIA-chef David Petraeus’ elskerinde, har fået sit hjem gennemsøgt af forbundspolitiet, der jagter beviser på, at Petraeus har talt over sig.

Forbundspolitiet i Charlotte, North Carolina, har ransaget det hus, hvor elskerinden til den fratrådte CIA-direktør, David Petraeus, bor sammen med sin med sin mand og to børn.

Ifølge Reuters og CNN kørte et stort antal biler sent i aftes amerikansk tid op foran Paula Broadwells hus, men ingen af FBI-folkene ville sige et ord om formål eller årsag til deres besøg.

Senere, efter at have gennemsøgt huset, blev FBI-folkene set bære adskillige kasser ud til bilerne, hvorefter de atter forsvandt uden et sige et ord til pressen, som har belejret huset siden det i fredags kom frem, at 40-årige Paula Broadwell og den 60-årige firestjernede general og nu tidligere CIA-direktør David Petraeus, har haft en erotisk affære.

Ifølge begge medier er FBI dog uden tvivl på jagt efter dokumenter eller computere for at undersøge, om Petreaus har videregivet fortrolige oplysninger til Paula Broadwell, der selv har en militær baggrund og gennem flere måneder kom tæt på Petreaus, da hun skrev en biografi om ham, mens han var øverstkommanderende for den internationale ISAF-styrke i Afghanistan.

Modtog chikane-mails

FBI har for et par uger siden selv afhørt David Patraeus, men har gennem den flere måneder lange undersøgelse ikke fundet belæg for, at han skulle have lækket oplysninger, der kunne udgøre en risiko for den nationale sikkerhed.

Forbindelsen mellem Paula Broadwell og David Petraeus blev opdaget, da en anden kvindelig bekendt af Petraeus, den 37-årige Jill Kelly, gift og mor til to børn, modtog en række chikane-mails, der truede hende til at holde sig fra David Patraeus. Afsenderen viste sig efter FBIs undersøgelse at være Paula Broadwell.

Om David Patraeus har været for åbenmundet under deres forhold, der strakte sig over adskillige måneder og ind i hans CIA-karriere, blev et varmt spørgsmål, efter at det er kommet frem. at Paula Broadwell i en tale på et universitet i Denver måske løftede sløret for, hvordan CIA kan have opereret i Libyen. I sin tale sagde hun ifølge CNN, at et anneks bag det amerikanske konsulat, som den 11. september blev angrebet, blev brugt som fængsel, og at angriberne ville forsøge befri fangerne.

Ved angrebet omkom den amerikanske ambassadør og tre ansatte.

Spørgsmålene står i kø

Mandag afviste en CIA-talsmand, at annekset skulle have fungeret som fængsel.

- Ingen er nogensinde, hverken før, under eller efter angrebet, blevet holdt indespærret i annekset, lød det fra CIA.

Det har hidtil været planen, at David Petraeus på et senere tidspunkt skulle stå ret foran et senatsudvalg og forklare omstændighederne omkring angrebet i Benghazi.

Spørgsmålene i selve Petraeus-sagen står efterhånden også i kø for at blive besvaret. Det gælder blandt andet spørgsmålet om, hvorfor FBI tilsyneladende ikke orienterede præsident Obama, CIAs ledelse eller andre i toppen af amerikansk politik om sagen, før præsidentvalget var overstået.

En af de senatorer, der er længst frem med riven, er den demokratiske Diane Feinstein, der kræver svar og som siger til CNN:

- Jeg mener, at noget af det her kunnet have haft indflydelse på den nationale sikkerhed.