En canadisk mand er sigtet for et knivoverfald på en betjent. FBI efterforsker sagen som en terrorhandling.

Flint. En politibetjent blev onsdag morgen lokal tid angrebet af en mand med en kniv i lufthavnen Bishop International Airport i byen Flint i den amerikanske delstat Michigan.

Politibetjenten blev stukket i nakken og hastet til hospitalet. Han meldes uden for livsfare efter at være blevet opereret.

Gerningsmanden blev pågrebet af politiet umiddelbart efter angrebet, der fandt sted lidt før klokken ni. Ingen andre end betjenten kom noget til.

Ifølge anklagemyndigheden er en 49-årig canadisk mand sigtet i sagen.

Han er i politiets varetægt og betegnes som samarbejdsvillig.

Samtidig oplyser det amerikanske forbundspoliti, FBI, at det efterforsker hændelsen som en terrorhandling.

Ifølge myndighederne er der ikke noget, der tyder på, at gerningsmandens handling var en del af en større plan.

- Foreløbigt anser vi ham for at være en ensom ulv. Vi har ingen oplysninger, som tyder på, at han har fået træning, siger FBI-agent David Gelios, som leder efterforskningen.

FBI oplyser videre, at gerningsmanden under angrebet refererede til folk, der bliver dræbt i Syrien, Irak og Afghanistan.

Specialagent Thomas M. Sondgeroth fra FBI fortæller til The Flint Journal, at en betjent, der overværede angrebet på politibetjenten, har fortalt, at gerningsmanden brugte en stor kniv til at stikke offeret i nakken.

Inden han gik til angreb, råbte han "Allahu akbar" - "Gud er størst".

- Derudover udbrød han noget i retning af: Du har dræbt mennesker i Syrien, Irak og Afghanistan, og vi skal alle sammen dø, siger Thomas M. Sondgeroth.

Gerningsmanden gik ind i lobbyen på første sal i lufthavnen klokken 8.52 lokal tid. Derefter tog han elevatoren op, før han gik til angreb på politibetjenten.

USA's justitsminister, Jeff Sessions, udtaler i en erklæring, at han er "stolt af myndighedernes hurtige respons" og henviser til både amerikanske og canadiske myndigheder.

/ritzau/AP

Andre læser også