FBI's direktør James Comey. 
FBI's direktør James Comey.  Foto: Zach Gibson

FBI’s direktør bekræfter i en åben høring i Kongressen mandag, at Rusland har forsøgt at skade Hillary Clinton, tidligere præsidentkandidat.

Det skriver CNN.

James Comey fortæller under høringen, at Rusland ønskede at skade demokraternes Hillary Clinton under præsidentkampagnen med det formål at få hendes modstander, republikaneren Donald Trump, til magten i Det Hvide Hus.

FBI's direktør, James Comey, har under høringen også afvist Donald Trumps anklager om, at Barack Obama som præsident skulle have aflyttet Trump.

USA-TRUMP/

Samtidig bekræfter James Comey under høringen, at FBI er i gang med en aktiv efterforskning af Ruslands mulige forbindelser til USA's præsident Donald Trump.

»Det er en igangværende efterforskning, der er fortrolig. Så jeg kan ikke sige mere om, hvem den inkluderer, eller hvad der er fundet,« siger James Comey.

På den baggrund advarer han mod at drage forhastede konklusioner om den opsigtsvækkende sag, da han som direktør for FBI ikke kan gengive detaljer om efterforskningen.

USA-TRUMP/GERMANY

Tidlig mandag aften dansk tid har Trump selv endnu ikke forholdt sig offentligt til forklaringen fra James Comey. Ifølge nyhedsbureauet AFP siger en talsmand for den amerikanske præsident dog i en udtalelse:

'Der er ingen beviser for Trump-russisk samarbejde, og der er ingen beviser for en Trump-Rusland skandale.'

Opdateres...

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.