Efter en måned i den colombianske oprørsgruppe FARCs varetægt er den franske journalist Roméo Langlois atter på fri fod. Han blev løsladt onsdag aften.

28. april blev journalisten Romeo Langlois taget til fange af FARC, da han dækkede kampe mellem oprørsgruppen og den colombianske hær. Siden har han været tilbageholdt i Colombias jungle, men onsdag aften dansk tid blev han sat på fri fod igen.

Franske og colombianske medier meddeler, at 35-årige Langlois er blevet overgivet til en humanitær hjælpeorganisation nær byen San Isidro i Amazonas-provinsen Caquetá. TV-billeder viser, at journalisten tilsyneladende er sund og rask.

Til TV-stationen Telesur fortæller Romeo Langlois, at de venstreorienterede guerillaer har behandlet ham som en gæst og at han ikke har været bundet under sit ufrivillige ophold i junglen.

Journalisten, der arbejder for TV-stationen France24 og avisen Le Figaro, var med den colombianske hær under en ransagning af en af FARCs narkofabrikker, da han blev kidnappet. Tre soldater og en politimand blev dræbt under aktionen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.