Mohamed Merahs far forstår ikke, hvorfor det var nødvendigt at dræbe hans søn.

Hans søn har syv liv på samvittigheden.

De to seneste uger dræbte han hensynsløst og brutalt uskyldige børn og voksne ved i alt tre skudmassakre i den sydfranske by Toulouse.Alligevel står hans far, Mohamed Benalel Merah, nu frem og siger til det franske nyhedsbureau AFP, at han ikke forstår, hvorfor hans søn skulle død. Han mener, de franske specialstyrker burde have fanget hans søn i live.

- Frankrig er et stort land, som har midler til at fange min søn i live. De kunne have fået ham ud med tåregas, men politiet valgte at dræbe min søn, siger han til bureauet. 

BURDE FRANSK POLITI HAVE FORSØGT AT PRESSE MERAH UD MED TÅREGAS I STEDET FOR AT DRÆBE HAM? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Han vil nu bruge alle sine penge på at sagsøge Frankrig for mordet. Han siger, han vil leje de bedste advokater og arbejde resten af sit liv for at betale dem.

- Jeg vil sagsøge Frankrig, fordi de dræbte min søn, siger han.Ifølge den franske tv-kanal France24 forlod Mohamed Benalel Merah sin kone og seks børn, da Merah var seks år gammel. Faderen bor i dag i Algeriet, mens sønnen voksede op i Frankrig.

- Hvorfor havde de så travlt? Hvorfor slog de ham ihjel? Han kunne have fået mange år i fængsel eller endda fængsel på livstid. Der er ikke dødsstraf i Frankrig, siger faderen til tv-stationen.

Udtalelserne har vakt harme og forargelse i Frankrig. 

Udenrigsminister Alain Juppe har bestemt ikke meget tilovers for faderen eller hans krav.

- Hvis jeg var far til sådan et monster, ville jeg holde min mund lukket i skam, siger han ifølge France 24. 

Også præsident Sarkozys talsmand er forarget over sagsanlægget. Han understreger, at faderen er i sin god ret til at lægge sag an, men at han anser det for 'uanstændigt.'

- En lille smule anstændighed lige nu ville gøre alle meget godt. At forsøge at bebrejde staten er topmålet af uanstændighed. Dette monster dræbte med koldt blod. Det franske samfund skylder ham absolut ingenting, siger Henri Guaino ifølge tv-stationen til fransk radio.

Burde fransk politi have forsøgt at presse Merah ud med tåregas i stedet for at dræbe ham?Deltag i debatten herunder