Lyt til artiklen

En far i Fredrikstad i Norge er sigtet for at have voldtaget sin datter i 20'erne, fordi hun angiveligt var blevet for 'vestlig'. Faderen hævder dog, at datteren har iscenesat det hele.

Politiet fremlagde i sidste uge DNA-beviser, der viste, at datterens DNA var blevet sporet på den sigtede faders intime kropsdele og undertøj.

Det skriver den norske avis Dagsavisen.

Efter fremførelsen af beviser begærede politiet manden fængslet i yderligere otte uger, og Fredrikstad Tingret besluttede at lade manden forblive fængslet. Den sigtede har valgt at anke afgørelsen og erklærer sig uskyldig.

Faderen blev pågrebet i september, efter postbuddet havde alarmeret politiet. Udenfor huset kom datteren i kontakt med to postbud, lige efter voldtægten angiveligt havde fundet sted, og politiet pågreb faderen, som stadig er sigtet for incest og voldtægt mod datteren.

Efter politiet har afhørt både datteren og hendes andre søskende, mener myndighederne, at 'det bærer præg af afstraffelse for, at datteren levede for vestligt.' Det har datteren ifølge politiadvokat Anette Sogn selv forklaret, skriver Fredrikstad24.

Både far og datter har ikke-vestlig baggrund.

»De har skændtes forud for hændelsen. Faderen skal have været sur, fordi datteren ikke fulgte hans leveregler, har hun forklaret under afhøringen,« siger Anette Sogn.

I dag frygter myndighederne for datterens liv. Sagen har nemlig fået så voldsomme følger for hende, at hun er tvangsindlagt på psykiatrisk afdeling, og hun er muligvis så udsat, at hun ønsker at tage sit eget liv.

Retten anser den angivelige voldtægt som særdeles grov, fordi det er kvindens egen far og er sket i hendes eget hjem. Den sigtede kan risikere op til ti års fængsel, men nægter sig fortsat skyldig og er uforstående over for anklagen.