Hunden er i sandhed menneskets bedste ven. Det har en indisk hund af racen Dobermann bevist, efter den ofrede sit eget liv for at redde sin families.

Episoden udspillede sig i byen Sebekapur i det sydøstlige Indien. I flere blodige timer bekæmpede hunden fire bjergkobraslanger, som nærmede sig familien. Men hunden vandt og dræbte de fire bæster. Desværre kostede det også dens eget liv, for giften fra slangernes bid var kun minutter om at slå til, da kampen var ovre.

Det skriver indiske Deccan Chronicle.

Tilsyneladende var der tale om en yderst vaks hund, som spottede, at de fire slanger var ved at snige sig ind i familiens hus. Hunden vogtede huset - og må siges at have gjort et fremragende job - da den gik til angreb på slangerne.

Ejeren, Dibakar Raita, havde kun ejet hunden i et par måneden. Og han var selvsagt chokeret over hundens heltemodige indsats.

»Jeg er chokeret. Han (hunden, red.) har gjort den ultimative ofring for min familie og jeg. Jeg vil huske ham, til jeg dør. Jeg takker Gud. Må hans sjæl få fred,« sagde Dibakar Raita ifølge Deccan Chronicle.

Den heroiske Dobermann har efter sin død nærmest fået heltestatus i lokalområdet. Hundredevis af mennesker har nemlig skyndt sig i byen og har lagt blomsterkranse, hvor hunden åndede ud for sidste gang. Ligesom de lokale havde arrangeret ligtog, før hunden skulle begraves.

For indbyggerne i Sebekapur er det ikke nogen nyhed, at slanger og andre vilde dyr har det med at snige sig ind i huse og dyrestalde. Netop derfor sætter de lokale nok ekstrem stor pris på hundens heltemodige indsats.