Lyt til artiklen

Den ikoniske filmstjerne Roger Moore er død i en alder af 89 år.

Det fremgår blandt andet af hans officielle Twitter-profil, hvor hans børn har delt et brev om, at deres far er gået bort.

Ifølge brevet er skuespilleren død efter en kort og hård kamp mod kræft i Schweiz.

'Tak for at være dig og for at være noget særligt for så mange mennesker. Vores tanker går nu til Kristina (hans danske hustru, red.) i denne svære tid,' skriver hans tre børn Deborah, Geoffrey og Christian blandt andet i brevet på Twitter. 

Den britiske skuespiller sir Roger Moore.
Den britiske skuespiller sir Roger Moore. Foto: GEORG HOCHMUTH
Vis mere

Roger Moore er blandt andet kendt i den ikoniske rolle som den hemmelige britiske agent James Bond, en rolle han overtog fra Sean Connery.

Skuespilleren var gift med dansk-svenske Kristina 'Kiki' Tholstrup, som han blev gift med i 2002. De to mødte hinanden, da Roger Moore kæmpede mod prostatakræft i 1993.

I 2007 blev Roger Moore æret med en stjerne på Hollywood Walk of Fame i Hollywood, Californien. Her ses han sammen med sin hustru Kristina Tholstrup.
I 2007 blev Roger Moore æret med en stjerne på Hollywood Walk of Fame i Hollywood, Californien. Her ses han sammen med sin hustru Kristina Tholstrup. Foto: GABRIEL BOUYS
Vis mere


»Det ændrede den måde, jeg så på livet. I har måske lagt mærke til, at mit hjemlige arrangement har ændret sig efterfølgende,« sagde han til Daily Mail i 2007, og henviste til sin skilsmisse fra  Luisa Mattioli, som han forlod til fordel for Kristina Tholstrup.

Familien skriver i brevet på Twitter, at Roger Moore vil blive begravet i Monaco, hvilket er efter skuespillerens eget ønske.

Her Roger Moore under indspilningen af 'A view to kill' i 1984.
Her Roger Moore under indspilningen af 'A view to kill' i 1984. Foto: STAFF
Vis mere

Hans første rolle som agent 007 var i 'Live and Let Die' fra 1973, som blev efterfulgt af 'The Man with the Golden Gun' (1974), 'The Spy Who Loved Me' (1977), 'Moonraker' (1979), 'For Your Eye Only' (1981), 'Octopussy' (1983) og 'A View To Kill' (1985).

Roger Moore er død. Billedet her er fra den 25. juni 2013.   
Roger Moore er død. Billedet her er fra den 25. juni 2013.    Foto: ROLF VENNENBERND
Vis mere