Familien til den 46-årige Jacintha Saldanha mener, at hun tog sit eget liv på grund af skammen
Familien til den 46-årige Jacintha Saldanha mener, at hun tog sit eget liv på grund af skammen Foto: DYLAN MARTINEZ

Familie og venner til 46-årige Jacintha Saldanha, der begik selvmord efter at have viderestillet to australske radioværter til en kollega, som gav følsomme oplysninger om den gravide hertuginde Kate Middleton videre, giver nu deres bud på, hvorfor hun tog sit eget liv.

De mener, at det må have været skammen, som har været hovedårsagen til det. Det siger de til engelske dailymail.co.uk.

Jacintha Saldanhas bror Naveen fortæller, at hendes katolske søster var en ordentlig og retfærdig person og må have været fuldstændig ødelagt over at have været medvirkende til at have brudt tavshedspligten omkring hertugindens tilstand.

- Hun må have følt så meget skam over hændelsen, siger han til avisen.

Saldanha, der var mor til to, blev fundet død fredag morgen - 48 timer efter, at to australske radioværter havde lavet telefonfis med hospitalet og udgav sig for at være Dronning Elizabeth og Prins Charles. Den 46-årige sygeplejerske hoppede i med begge ben og stillede opkaldet videre til Kate's sygestue på King Edward VII Hospital. Her gav en unavngiven sygeplejerske detaljer om hertugindens behandling af hendes voldsomme morgenkvalme, hun var indlagt for.

Forleden fortalte Saldanhas svigerinde, Irene Barboza, at den 46-årige afdøde mor var en stærk person, og at familien ikke kunne forstå, hvorfor hun begik selvmord.

- Hun fortalte ingen om telefon-joken, der er blevet beskyldt for at have ført til hendes selvmord, sagde hun til dailymail.co.uk.

En nabo til Jacintha Saldanha fordømmer telefonspøgen og fortæller til avisen, at det var det, der dræbte sygeplejersken.

- Hun må have følt sig enormt flov og været blevet påvirket psykisk på grund af de to radioværter. Ellers ville hun ikke have taget så ekstremt et skridt som at begå selvmord, siger naboen.

Selvom hun ikke blev gjort skyldig for det, der skete, siger flere venner af Jacintha Saldanha, at hun tog det virkelig tungt og var ekstremt traumatiseret.

I går stod de to australske radioværter, Mel Greig og Michael Christian, frem på nationalt tv, da de gav deres første interview siden tragedien i programmet 'A Current Affair', der blev sendt på Channel 9. Her fortalte de, at de var ekstremt berørte af situationen og var sønderknuste.

Du kan høre radioværternes fatale telefonfis i toppen af artiklen

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.