Efter en familie bestående af mor, far og to piger på 11 og 14 år tirsdag blev fundet døde i en villa i Sydsverige , vil kommunen nu analysere, hvad der er gået galt.

Det skriver den svenske avis Expressen.

Et hold af både psykologer og specialister fra Lomma Kommune skal undersøge kommunens egen rolle i hændelsen for at finde ud af, om man har misset nogle advarselssignaler fra den familie, der tirsdag aften blev fundet død i byen Bjärred nær Lund.

Ingela Reoxenby, der er Chief Operation Officer i Lomma Kommune, siger til Expressen, at man både vil undersøge kommunen på koncernniveau og i administrationen.

Ifølge dokumenter, den svenske avis har set, led begge de to døtre, som ifølge Aftonbladet er 11 og 14 år, af kronisk træthed. De blev begge hjemmeundervist, men der fandt jævnligt møder mellem familien og skolen sted for at sørge for, at skolegangen funderede bedst muligt.

Spørger man Gisela Priebe, der er lektor ved Psykologisk Institut ved Lunds Universitet og undersøger sårbarheden hos børn og unge, så burde skolen have opfattet nogle advarselssignaler.

»Det er bemærkelsesværdigt med to børn i samme familie, som ikke kan gå i skole i lang tid. I Sverige går vi også op i, at selv syge børn skal integreres og lære at arbejde sammen med andre børn,« siger hun til Expressen.

Rektor på Alfredshällsskolan i Bjärred, Margareta Strand Karlsson, fortæller til Expressen, at hun før har lavet indberetninger over forældre, men i dette tilfælde følte hun sig ikke bekymret. Tidligere har hun dog også over for Expressen understreget, at familien havde det svært.

»Vi har arbejdet tæt, og vi har set en familie i en dyb krise. Men at det ville gå sådan her lå ikke i kortene. Det kunne ingen tro,« sagde hun tidligere på ugen til den svenske avis.

Socialdirektør i kommunen, Amelie Gustafson, fortæller også til avisen, at man hidtil ikke har set nogle tegn på, at noget er foregået forkert i kommunen. Når sagen er afsluttet, vil man imidlertid lave en samlet vurdering af, om alle i kommunen har handlet efter bogen.

Det er stadig uklart, hvad der præcis er foregået i hjemmet i Bjärred forud for familiens død, men torsdag gjorde politiet et fund i villaen, der tilsyneladende bringer dem tættere på en forklaring. Intet tyder på, at der skulle være sket en ulykke.

»Men det har været et fund, der giver os indikationer på, hvad der kan have forårsaget dødsfaldene,« siger Calle Persson fra politiet i Skåne ifølge Aftonbladet.

Politiet har tidligere oplyst, at man efterforsker sagen som en mordsag dog uden at lede efter en gerningsmand.