En opdatering, der opfordrer forældre til lægge telefonen væk og i stedet bruge mere tid på deres børn, er gået viralt.

»I dag har jeg lavet et eksperiment.«

Sådan indleder amerikanske Brandie Wood fra Californien, der er mor til et par 2-årige tvillinger, den Facebook-opdatering som i øjeblikket går verden rundt.

Hun besluttede sig for at lade telefonen blive i lommen, og dermed også at afholde sig fra de sociale medier, mens hendes to drenge legede sammen på gulvet. Undervejs slog hun en streg på et stykke papir, for hver gang hendes to børn kiggede op på deres mor for at få opmærksomhed.

Det blev i alt til 28 streger, og det fik Brandie Wood til at spekulere over, hvilke signaler hun ville have sendt til sine drenge, hvis hun i stedet havde været optaget af statusopdateringer, ”likes” eller ”tweets”.

»28 gange ville mine små engle have spurgt sig selv, om det store internet var vigtigere end dem. 28 gange ville mine drenge ikke have fået den opmærksomhed, som mange voksne søger efter,« reflekterer Brandie Wood i sin opdatering, der er blevet delt mere end 70.000 gange på Facebook.

Det virale hit ender med en opfordring, til at forældre over hele verden.

»Læg teknologien til side, og brug i stedet tiden med din familie og dem du har kært. Den næste generation er afhængige af, at vi lærer dem, hvordan de skal opføre sig, så lad være med at have for travlt på de sociale medier, for du ved aldrig, hvem der følger med eller hvilket signal du sender,« skriver Brandi Wood i sit indlæg.