Det sociale netværk har lanceret en helt ny feature til sine mange brugere.

USA: Facebook har tirsdag afsløret en ny søgefunktion med navnet »Graph Search«.

Ifølge det sociale netværks stifter, Mark Zuckerberg, er der ikke tale om en traditionel søgefunktion, som søger på nettet, »Graph Search« søger i stedet i Facebooks egen database.

Det betyder, at man ikke vil blive ledt frem til links til en hjemmeside, når man søger via »Graph Search« - man får i stedet et konkret svar på, hvor man skal gå hen at spise, eller hvor man skal købe tøj, hvis man eksempelvis leder efter en restaurant. Den nye søgefunktion tager nemlig udgangspunkt i spisesteder og steder, som ens venner har besøgt eller synes godt om. Den gør det også muligt at svare på, hvor mange venner, man har i Paris eller andre byer.

Mark Zuckerberg siger ifølge teknologihjemmesiden TNW, at virksomheden har arbejdet på den nye søgemulighed i årevis, og han hævder, at den kan noget, som ingen andre søgemaskiner kan.

Zuckerbergs afsløring var ventet med spænding, efter at Facebook havde afsløret, at der var noget nyt på vej. Teknologinørder gættede på livet løs på alt fra en ny telefon til software. Andre ramte plet, da de gættede på en ny søgefunktion.

Hvornår den bliver at finde på danske facebooksider, står endnu ikke klart.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.