Herover kan du se en video af en demonstration, der forløb i Køln tirsdag som protest mod de mange overgreb på kvinder nytårsaften

Den 24-årige Evelin var en af de mindst 90 kvinder, der blev forulempet af den gruppe på omkring 1.000 mænd, der nytårsaften huserede på  Kølns Hovedbanegård nytårsaften. Politiet er fortsat nærmest på bar bund.

Hvad der skulle have været en festlig nytårsaften endte i et mareridt for flere kvinder, der kom forbi Kølns hovedbanegård nytårsaften. En gruppe på omkring 1.000 mænd havde taget opstilling på banegården, hvor de tilsyneladende havde begivet sig hen for at forulempe kvinder.

I hvert fald har politiet indtil videre modtaget 90 anmeldelser fra kvinder, der er blevet forulempet. Anmeldelserne lyder på både seksuel chikane, tyveri, begge dele på samme tid samt i et enkelt tilfælde voldtægt.

Gerningsmændene beskrives som arabisk-talende, men politiet ved endnu ikke, hvem det er - og hvorfor de var samlet i det, som tyske medier betegner som en stor 'sex-mob'.

Den 24-årige studerende Evelin var en af de kvinder, der fik en ubehagelig oplevelse i Köln nytårsaften.

»Jeg var iført en knælang nederdel, og pludselig følte jeg en hånd på min røv - under skørtet. Jeg vendte mig med det samme om, men så kun ind i savlende ansigter,« fortæller den unge kvinde til Bild.de.

Hun havde sammen med veninder sat sig på en bænk ved domkirken i Køln, der ligger lige ved siden af banegården, da de pludselig blev omringet af en gruppe mænd, der talte arabisk og sagde 'Hey Baby' til dem.  Evelin blev holdt fast i sin arm og forklarer, at hun nærmest blev fanget i mængden af mænd.

Flere andre kvinder har fortalt lignende historier til de tyske medier.

Politiet beretter om, at de blev kaldt ud til hovedbanegården nytårsaften, fordi der var en større folkemængde på omkring 400 mænd,  der opførte sig aggressivt.

»Da vi ankom, fandt vi, at der var betydeligt flere. Meget berusede mænd, der måske også havde taget stoffer, og som skød fyrværkeri ind i folkemængden,« fortæller en anonym politimand til Bild. de.

Han fortæller, at politiet blev truet:

»Hvis man talte med en mistænkt, blev man øjeblikkeligt omringet af hans venner, som var truende,« fortæller han og tilføjer, at politiet slet ikke kunne følge med, da anmeldelserne fra klokken et om natten begyndte at tikke ind. Hvis de fik en anmeldelse om et overfald, så var alle personer væk, når de nåede frem til stedet.

Selv om det nu er seks dage siden den såkaldte 'sex-mob' fandt sted, så ved politiet endnu ikke, hvem det var, der stod bag. Flere har antydet, at det kunne være nogle af de flygtninge, der er ankommet til Tyskland, men det afviser Kølns borgmester Henriette Reker.

»Der er ingen tegn på, at det har at gøre med mennesker, der er blevet indkvarteret i Køln som flygtninge,« siger hun til Bild.de.

Byens politimester oplyser, at man nu vil gennemgå videooptagelser i håb om at få fat i gerningsmændene.