Cykelferier har længe været populære, og cykelentusiaster fra hele verden forsøger hele tiden at finde nye og bedre ruter at cykle på, mens de er på ferie.

Vi danskere behøver dog ikke tage så langt væk for at opleve Europas bedste cykelrute.

Den ligger nemlig lige på den anden side af Øresund i Sverige. 2. marts modtog ruten Kattegatleden, der ligger i det vestlige Skåne, således den fornemme pris for at være Europas bedste bud på en cykelrute. Nogle af begrundelserne var, at ruten er højkvalitativ og naturskøn og har gode faciliteter på hele turen. Og det er naturligvis noget, man er stolt af og glade for i regionen:

»Kattegatleden er en succes, og interessen stiger konstant, ikke mindst internationalt. Vores fokus på det internationale marked giver nu resultater. Cykelruten er endvidere blevet en vækstmotor i turismen til regionen, mens den også er et stort aktiv for de lokale,« fortæller Dag Hultefors, der er formand for regionstyrets vækstudvalg i Region Halland.

Nogle af de kriterier, der skal opfyldes for at blive nomineret til den fine pris - og ikke mindst vinde - er bl.a., at den skal være indviet for nylig, den skal ligge på afsondrede stiger eller meget stille landeveje, der må ikke være noget trafikstøj i nærheden. Den skal desuden være nem at køre efter, så man ikke farer vild.