Kommissionens formand og talsmænd vil bruge mere fransk og tysk i deres kommunikation efter briternes farvel.

Bruxelles. Da EU-Kommissionens øverste talsperson, Margaritis Schinas, mandag åbnede den daglige middagsbriefing for pressen, talte han i begyndelsen udelukkende fransk. Åbningsbemærkningerne plejer ellers at falde på skiftevis fransk og engelsk.

Men allerede inden den britiske regering har meddelt, at Storbritannien ønsker at forlade EU, har Europa-Kommissionen truffet en symbolsk beslutning, siger EU-embedsmænd ifølge Wall Street Journal.

Selv om der i EU er 24 officielle sprog, er det kun engelsk, tysk og fransk, som bliver betragtet som arbejdssprog. Men fremover vil flere taler og udtalelser til pressen angiveligt være på fransk og tysk, fortæller EU-embedsmændene.

Forventningen er også, at formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, vil tale fransk og tysk, når han tirsdag skal tale for parlamentet.

- Engelsk vil stadig være et arbejdssprog, men selvfølgelig er det et symbolsk træk, siger en af embedsmændene ifølge avisen.

Skiftet til fransk og tysk er altså ikke fuldstændigt. Da journalister under mandagens middagsbriefing stillede spørgsmål på engelsk, svarede Margaritis Schinas ligeledes journalisterne på engelsk.

Og ifølge de embedsmænd, som Wall Street Journal har talt med, vil EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, også fortsat tale engelsk i de situationer, hvor det vil være det mest passende sprog at bruge.

Eksempelvis når han sammen med Slovakiets premierminister, Robert Fico, fredag skal tale ved en planlagt pressekonference, når Slovakiet overtager EU-formandskabet fra Holland.

Siden briterne stemte for at forlade EU, har unionens topchefer sat hårdt mod hårdt.

For mens både den afgående britiske premierminister, David Cameron, og hans mulige efterfølgere prøver at vinde tid, vil ledelsen i EU have Storbritannien ud så hurtigt som muligt.

- Vi forventer nu, at Storbritanniens regering vil udmønte det britiske folks beslutning hurtigst muligt, uanset hvor smertefuld en proces, det måtte blive.

- Enhver forsinkelse vil forlænge usikkerheden unødigt, sagde EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i en erklæring efter afstemningen.

/ritzau/