EU har påtaget sig opgaven med at genopbygge hæren i Mali.

MALI: EU får ansvaret for genopbygningen af den maliske hær, der er dårligt betalt, dårligt udstyret og alvorligt svækket efter et år med nederlag, oplyser Francois Lecointre, den øverstbefalende for EUs nye militære træningsmission (EUTM Mali), som Frankrig står i spidsen for, skriver Reuters.

Ifølge den franske general Francois Lecointre er den maliske hærs tilstand »meget nedbrudt«.

- Hæren mangler udstyr, er dårligt betalt og dårligt uddannet, og så er det en hær, der netop har lidt et helt år med nederlag, hvilket har svækket den. Der er en moralsk styrke, der skal genopbygges, fortalte han journalister på et møde i Bruxelles tirsdag ifølge Reuters.

EU har godkendt en 15 måneder lang mission, der blandt andet går ud på at træne maliske soldater. Dog siger Lecointre, at der på længere sigt kan blive behov for et udvidet engagement.

Spanien, Tyskland, Storbritannien, Sverige og Irland forventes at deltage i den fransk-ledede EU-mission. Yderligere ventes det, at også ikke-EU-medlemmerne Norge og Canada vil deltage.

Desuden sagde den franske premierminister Jean-Marc Ayrault tidligere tirsdag, at Frankrig går ind for en hurtig udrulning af internationale observatører i Mali for at sikre, at menneskerettighederne ikke krænkes.

Franske og maliske soldater har i løbet af de seneste to uger fordrevet islamistiske oprørere fra områder i den nordlige del af landet. I mellemtiden er maliske soldater blevet anklaget af internationale menneskerettighedsgrupper for at udføre hævndrab på formodede islamistiske oprørere og sympatisører i flere af de generobrede områder.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.