SYRIEN: Embedsmænd fra EU er nået til enighed om at skære i de sanktioner mod Syrien, som ellers stod til at blive fornyet med et år.

I stedet for de ventede 12 måneder nedsætter man sanktionsperioden til tre måneder med det formål at kunne forsyne de syriske oprørere med udstyr.

- Europæiske embedsmænd er blevet enige om at forny våbenembargoen med tre måneder, ikke 12 måneder, med henblik på at tillade EU at ændre i sanktionerne, så man muligvis kan forsyne de syriske oprørere med ikke-dødbringende træning og udstyr, som eksempelvis skudsikre veste, siger en talskvinde fra det britiske udenrigsministerium.

- Det sender et stærkt budskab til Syriens præsident, Bashar al-Assad, om, at alle muligheder fortsat er på bordet og understreger behovet for forandring, lyder det.

De europæiske sanktioner mod Syrien omfatter blandt andet et forbud mod at importere syrisk olie, indefrysning af midler, samt en embargo mod våbensalg til landet.

De nuværende sanktioner udløber 1. december og stod til at blive fornyet med et år, men ifølge Reuters er man i stedet landet på tre måneder efter britisk pres.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.