Et nyt EU-projekt skal være med til at mindske konsekvenserne af kommende tørkeperioder på Afrikas Horn.

Når tørken rammer de afrikanske lande, vil det få konsekvenser for befolkningen, men konsekvenserne kan blive mindre alvorlige, hvis de påvirkede lande er bedre forberedt.

Derfor har EU besluttet at skyde 250 millioner euro - næsten to milliarder kroner - ind i et program, der skal være med til at forebygge hungersnød i landene på Afrikas Horn.

De to milliarder kroner skal bruges til at sparke programmet i gang frem til udgangen af 2013, men det stopper ikke der.

- Programmet fortsætter frem til 2020, men hvor mange penge, der bliver afsat til den periode afhænger af to ting. For det første af hvor meget, landene selv bidrager med, og for det andet af, hvordan det går frem til 2013, siger EUs kommissær for humanitær bistand, Kristalina Georgieva, til Berlingske Nyhedsbureau.

- Nu har vi besluttet at gøre det, og så falder detaljerne på plads senere, fortsætter den bulgarske EU-kommissær.

Beslutningen om at starte et tørkeforebyggelsesprogram op på Afrikas Horn blev taget i Bella Center i København fredag, hvor en række EU-kommissærer var samlet for at tale om fødevaresikkerhed og modstandskraft, når tørken rammer de afrikanske lande.

Tørkeprogrammet skal blandt andet give familierne mulighed for at lagre regnvand og bruge det som drikkevand, når tørken rammer. Og der skal oprettes mobile sundhedsklinikker, som skal sørge for, at befolkningen får næring nok op til tørkeperioder.

- Vi har allerede lignende programmer andre steder i Afrika, blandt andet i det nordlige Kenya, men i mindre skala, siger Kristalina Georgieva.

Der kan dog komme til at gå en rum tid, før de tørkeramte beboere på Afrikas Horn får gavn af EU-projektet.

- Det har taget otte år at få programmet (i Kenya, red.) op at køre, men det betød, at der var halvt så mange underernærede i regionen, hvor programmet har kørt, i forhold til naboregionen, da tørken ramte sidste år, siger EU-kommissæren til Berlingske Nyhedsbureau.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.