Nok engang er Europa blevet rystet af brutal terror mod fundamentale værdier og friheder, siger EUs præsident Donald Tusk og sender sine tanker til de pårørende til den dræbte og de sårede.

EU: EUs præsident Donald Tusk udtrykker i en pressemeddelelse sin dybeste sympati og støtte til Danmark og danskerne efter skudangrebet ved kulturhuset Krudttønden i København.

»Vores vilje til at bekæmpe alle former for ekstremisme og terrorisme bliver kun styrket ved sådanne angreb,« siger han i meddelelsen, hvor han også giver sin støtte til ofrene og deres familier.

For blot tre dage mødtes EUs ledere for at blive enige om linjerne i en samlet europæisk kamp mod terror oven på det rystende terrorangreb i Paris mod satiremagasinet Charlie Hebdo i januar.

»Europa er igen i chok, efter hvad der ser ud til at være endnu et brutalt terrorangreb rettet mod vores grundlæggende værdier og frihedsrettigheder, herunder ytringsfriheden,« siger Tusk og forsikrer:

»Vi vil presse på for at gennemføre de prioriteter, vi netop er enedes om i kampen mod terror. Vi konfronterer truslen i fællesskab.«

Også andre statsledere og politikere verden over har sendt sympati i retning mod Danmark efter skudattentatet i København.

Den franske præsident, Francois Hollande, den tyske forbundskansler, Angela Merkel, samt den britiske premierminister, David Cameron, har blandt andet udtrykt deres støtte til Danmark.

»Jeg fordømmer skyderierne i København. Ytringsfriheden skal altid beskyttes. Mine tanker er med det danske folk,« skriver David Cameron på det sociale medie Twitter.

Fra Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, lyder det i et tweet:

»Jeg tager kraftigt afstand fra dagens skyderi i København - et uacceptabelt angreb på ytringsfriheden. Mine tanker går til ofrene og det danske folk.«

To personer har mistet livet efter de to skyderier i København lørdag eftermiddag og natten til søndag. Flere betjente blev sårede, men er uden for livsfare.