EUs udenrigsministre mødtes med lederen af den nydannede syriske oppositionskoalition på mandagens ministerrådsmøde i Bruxelles.

BELGIEN: - At Ahmed Mouaz al-Khatib bydes velkommen, er et klart signal om, hvordan man anser den syriske oppositionskoalition.

Sådan sagde den tyske udenrigsminister, Guido Westerwelle, om den syriske oppositionsleder før mandagens ministerrådsmøde i Bruxelles, hvor Syrien var et af de store punkter på dagsordenen. Det oplyser Al Jazeera.

- Det er en koalition, som repræsenterer det syriske folks legitime interesser, og det er det, vi ønsker den anerkendt for af EU, fortsatte Westerwelle.

Tidligere britiske udenrigsminister William Hague sagde, han var glad for, at EU-ministrene ville mødes med Khatib, som mange anser som den retmæssige erstatning for præsident Bashar al-Assad, og han håber, at andre medlemslande vil følge Frankrigs og Storbritanniens eksempel.

En fuld anerkendelse fra EU af den nyligt dannede syriske oppositionskoalition vil kunne tillade vestlige magter at bevæbne oprørsstyrkerne, der forsøger at fortrænge Assad. Dog er nogle af EUs medlemslande fortsat tilbageholdende på grund af de mulige, utilsigtede konsekvenser af et sådant skridt.

EU har for nylig forlænget sin våbenembargo mod Syrien, der skal forhindre, at der kommer forstærkninger frem til Assads styrker, med yderligere tre måneder til 1. marts.

EUs udenrigsrepræsentant, Cathrine Ashton, som ligeledes mødtes med Khatib mandag, siger ifølge Al Jazeera, at hun understregede over for ham, at våbenembargoen omfatter alle syriske parter.

Efter mødet meddelte Europa-Kommissionen, at den vil give yderligere 39 millioner dollar, svarende til knap 225 millioner kroner, i humanitær bistand til de mennesker, der er ramt af den syriske borgerkrig. Det bringer kommissionens samlede bidrag op på omkring 210 millioner dollar, hvilket er godt 1,2 milliarder kroner.

I sidste uge sendte Danmark yderligere 50 millioner kroner af sted til ofrene for den syriske borgerkrig.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.