Etiopiske regeringsstyrker har erobret den næststørste by i Tigray, oplyser regeringen i Addis Abeba.

Etiopiens regering oplyser lørdag, at dets militærstyrker har indtaget endnu en by i Tigray-regionen, hvor styrkerne i mere end to uger har været involveret i en blodig konflikt med lokale oprørsstyrker.

- Vores forsvarsstyrker er lige nu på vej mod Mekele, meddelte en statsmyndighed lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mekele er regionshovedstad i Tigray.

Både regionen og byen med cirka en halv million indbyggere kontrolleres af Tigray Folkets Befrielsesfront (TPLF).

TPLF har i mange år domineret etiopisk politik. Men Etiopiens premierminister, Abiy Ahmed, har, siden han blev regeringsleder i 2018, været på kant med gruppen, som er blevet skubbet ud af både regeringen og statslige institutioner.

Den 4. november satte Abiy Ahmed militæret ind mod oprørsgrupper i Tigray, efter at en militærbase var blevet angrebet efter uenighed om selvstyret i regionen.

Siden er hundredvis, muligvis tusindvis, blevet dræbt i konflikten, og over 30.000 er flygtet til Sudan.

Regeringsstyrker hævder at have indtaget flere byer i Tigray. Senest Adigrat, der ligger 116 kilometer nord for Mekele og er den næststørste by i regionen.

Ifølge Reuters er det svært at få verificeret oplysninger fra Tigray på grund af afbrudte kommunikationskanaler.

Lørdag afviste den etiopiske regering et forslag fra Den Afrikanske Union om at sende mæglere til landet. Premierminister Abiy Ahmedys kontor har svaret, at det endnu ikke er aktuelt at forhandle med TPLF.

FN's generalsekretær, António Guterres, har opfordret parterne til at nedtrappe konflikten, som har skabt frygt for en borgerkrig i Etiopien, som med 110 millioner indbyggere er Afrikas mest befolkningsrige land efter Nigeria.

/ritzau/