Tidligere i dag kunne BT berette, at en etårigt svensk pige i går faldt ud fra en balkon på et populært Spies-hotel i Gran Canaria. Pigen er søndag død af sine kvæstelser, og nu står flere gæster frem med kritik af hotellet, som efter deres oplevelser ikke var børnesikkert, og at et sådan uheld derfor ikke kom som en overraskelse.

Det skriver de to svenske medier Expressen og Aftonbladet.

Spies-hotellet med navnet Sungwing Resort Argineguin på Gran Canaria er kommet under heftig kritik fra tidligere gæster efter en baby faldt fra en af deres balkoner. Den lille pige landede på et tag.  Faldet var på fem til otte meter. Babyen overlevede ikke faldet, og blev erklæret død søndag omkring kl. 17:30.  Omstændighederne bag ulykken er endnu ukendte.

Aftonbladet fortæller, at hotellet af Ving – det vi i Danmark kender som Spies – beskrives som følgende:

»Familieparadis«. »Det absolut bedste, som vi kan tilbyde familier«.

Men det står i skarp kontrast til de beretninger, som tidligere gæster nu fortæller til svenske Expressen og Aftonbladet.

Expressen skriver, at en tidligere gæst ved navn Carolina Wallin på 35 år fortæller til dem, at hun ikke følte sig tryg ved hotellets balkoner, selvom rejseselskabet påstår, at hotellet er velegnet til børnefamilier. Efter Carolinas indtryk er balkonerne direkte livsfarlige.

»Jeg kunne ikke sove om natten, fordi jeg var så bange for, at mine piger ville gå ud på balkonen,« siger Carolina Wallin til Expressen og følger op med:

»Jeg synes slet ikke, at hotellet er børnesikkert.«

Expressen har også talt med en anden kvinde, der nåede frem til samme konklusion som Carolina Wallin. Således fortæller Anna Lundberg på 39 år, der ferierede på hotellet i begyndelsen af januar, at møblerne ude på balkonen stod så tæt på rækværket, at hendes børn nemt kunne falde ud over balkonkanten, hvis de kravlede på møblerne. Derfor kom det ifølge hende ikke som en overraskelse, at et lille barn er kommet ud for en ulykke på netop det hotel.

De to beretninger får opbakning fra flere svenskere, der har været på ferie på hotellet. Aftonbladet skriver, at de har været i kontakt med flere gæster, der ligeledes mener, at hotellet langt fra er børnesikkert.

En kvinde fortæller til mediet, at hun ikke kunne slappe af på ferien, fordi hun var ræd for at børnene gik ud på balkonen, hvis dør – ifølge hende - ikke havde børnesikring. Derfor satte de børnesengen foran altandøren, så børnene ikke uden videre kunne kravle ud.

Til sidst beretter en mand ved navn Claes Blåe, der var på ferie på hotellet i 1997, at der dengang var et stort mellemrum mellem rækværket og balkongulvet på omtrent 30 centimeter.

Claes Blåe fortæller til Aftonbladet, at hans barn fik sit hoved ud under den sprække, og »havde han fortsat med at kravle, så var han faldet ud over kanten«.

Fælles for alle gæsterne er, at de klagede til rejseselskabet - de mente ikke, at hotellet var børnesikkert.

Presseansvarlig på Ving, Charlotte Hallencreutz, fortæller at rejseselskabet nu er i gang med at se på, om de kan forbedre sikkerheden på hotellet, selvom rækværket med en højde på 115 centimeter er 15 centimeter højere, end loven kræver. Hun fortæller ligeledes, at hun ikke ved, om afstanden mellem balkongulv og rækværk stadig er der, og at hun afventer politiets efterforskning.