Modelfoto.
Modelfoto.

Erik Paulsson er 73 år og kommer oprindeligt fra den lille svenske by Båstad i det nordvestlige Skåne. Han startede sin karriere som skraldemand. Nu er han god for omkring syv milliarder svenske kroner.

»Jeg tænker ikke så meget over det. Jeg er en normal arbejder, som godt kan lide at arbejde, siger svenske Erik Paulsson til Expressen, der grundlagde en af Skandinaviens største ingeniør-virksomheder Peab med sin bror, Mats, i 1959.

07BTSErling-Daellfor-154600.jpg

Men inden Erik og Mats Paulsson stiftede Peab, så var de skraldemænd i hjembyen Båstad. For over 50 år siden fik deres far et tilbud, som han takkede nej til. Brødrene hoppede på med det samme, og skraldemandseventyret var starten på deres virksomhed.

Formuen er dog ikke kun tjent på Peab. I takt med at virksomheden voksede, fik brødrene råd til at investere i flere forretninger. Og de købte sig ind i Lindvallen i Sälenfjällen, som er blevet til skistar.com, der har populære skiområder som Sälen, Trysil og Hemsedal. Ifølge mediet er det et af Europas største skiområder. Derudover har Erik Paulsson også tjent penge på ejendomme i Sverige.

RB PLUS Saxo-direktør åbner for nyt Riis-sponsorat

Den svenske rigmand, der er blandt de mest velhavende i landet, virker til at være ydmyg i og med, at han siger, han ikke har behov for at fremhæve sig selv. Han har en også en meget logisk tilgang til det at drive forretninger. Den 73-årige rigmand, der bor i Stockholm, mener klart, at de penge, han har, 'bare' er et middel til at lave flere forretninger.

businessman shows empty wallet

Erik Paulsson virker da også til at være en person, der arbejder meget. For selv ferien bruger han på at få øje på gode forretningsmuligheder, siger han. Så ferien er langt fra ren fornøjelse, og han tænker ikke lige at gå på pension foreløbigt.

Til sidst giver Erik Paulsson et råd til mange andre iværksættertyper.

»Man skal have hø på loftet, så hestene kan overleve vinteren, sådan sagde min gamle far, og det er det samme, når det kommer til virksomheder. Det handler om at have orden i balancen,« siger Erik Paulsson.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.