Med knap 99 procent af stemmerne talt får Erdogan 52 procents opbakning, viser optælling fra nyhedsbureau.

Med 98,94 procent af stemmerne talt op har præsident Recep Tayyip Erdogan en føring med 52,07 procent af stemmerne ved søndagens anden og afgørende runde af præsidentvalget i Tyrkiet.

Oppositionens kandidat, Kemal Kilicdaroglu, har 47,93 procent.

Det viser optælling hos det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

- Dette valgs vindere er alle Tyrkiets 85 millioner indbyggere. Jeg takker Gud for, at han har skænket mig følgesvende som jer, siger Erdogan i en tale til sine tilhængere, efterhånden som et genvalg begyndte at tegne sig.

- Jeg håber, at jeg vil kunne leve op til jeres tillid.

Erdogan lagde ud med en tidlig føring på godt 56 procent, men denne føring skrumpede i takt med, at optællingen skred frem.

Et andet tyrkisk nyhedsbureau - Anka - havde i begyndelsen Kilicdaroglu i front i sin optælling. Men også her blev det vendt til en føring til Erdogan.

Anka betegner sig selv som uafhængig, men læner sig mere mod oppositionspartiet CHP.

Ahmet Yener, der er formand for Tyrkiets øverste valgmyndighed, YSK, siger omkring klokken 18.30 dansk tid, at 75,42 procent af de afgivne stemmer er registreret officielt.

Erdogan har i den officielle optælling en foreløbig føring med 53,41 procent, mens Kilicdaroglu indtil videre har fået 46,59 procent af stemmerne.

Det tager normalt længere tid for valgmyndigheden at registrere stemmerne, fordi det er det sidste, der sker efter optællingen.

På forhånd blev Erdogan set som favorit til at vinde anden valgrunde. Ikke mindst efter at nummer tre fra valgets første runde, Sinan Ogan, opfordrede sine vælgere til at give Erdogan deres støtte.

Men det var ventet, at Erdogans forspring ville skrumpe i takt med, at stemmeboksene bliver åbnet i Tyrkiets større byer.

Forud for valgets første runde 14. maj pegede meningsmålinger i retning af en sejr til Kilicdaroglu.

Derfor blev resultatet et chok for mange. Erdogan fik 49,5 procent af stemmerne, mens Kilicdaroglu måtte nøjes med knap 45 procent.

I første valgrunde hentede Kilicdaroglu flest stemmer i regionerne omkring millionbyen Istanbul og hovedstaden Ankara samt i det østlige Tyrkiet og stort set alle distrikter langs den tyrkiske middelhavskyst.

Det øvrige Tyrkiet samt størstedelen af de omkring fire millioner stemmeberettigede tyrkere, der bor i udlandet, stemte på præsident Erdogan.

Valgdeltagelsen er ifølge Anadolu endt på 85,52 procent. Det er lavere end præsidentvalgets første runde, hvor 88,84 procent af de stemmeberettigede i Tyrkiet valgte at bruge deres stemme.

/ritzau/