Mens Det Hvide Hus ifølge avisen The Washington Post desperat leder efter personen, der onsdag skrev et sydende, personligt anonymt angreb på præsident Donald Trump, står den skyldige måske lige bag ved selvsamme præsident.

Navnet er Pence, Mike Pence. Han er USA's vicepræsident, personligt udpeget af Donald Trump selv.

I kronikken, som avisen The New York Times helt ekstraordinært bragte anonymt, kaldes Donald Trump bl.a. 'amoralsk' og 'farlig for republikken'.

Og det er specielt brugen af ét ord i den omtalte kronik, der har fået mange politiske iagttagere til at pege på Mike Pence som den anonyme forfatter og repræsentant for det, vedkommende selv kalder  'modstanderbevægelsen i Trumps regering'.

Ordet, der har fået mange til at studse og pege på Mike Pence, er 'lodestar', hvilket på dansk betyder 'ledestjerne' - som den, der ifølge Bibelen førte de tre vise mænd til Jesus.

Hverken John F. Kelly, Ivanka Trump eller for den sags skyld justitsminister Jeff Session har ifølge mediet Huffington Post for vane at bruge dette ualmindelige ord. Men laver man en Google-søgning på 'Mike Pence' og 'lodestar', dukker flere eksempler op.

Under en tale i FN i 2017 brugte vicepræsident Pence således ordet til at beskrive Vestens rolle i verdenssamfundet. To måneder senere brugte Mike Pence igen ordet 'ledestjerne' for at beskrive partifællen Jack Kemp. Og så sent som i februar i år brugte Pence endnu en gang det ualmindelige ord i en tale til den japanske premierminister, Shinzo Abe.

I kølvandet på dén debat, kronikken har skabt i USA, beskriver præsident Trump forfatteren som 'fej' og 'forræderisk'. Og sagen bliver angiveligt ikke bedre af, at ordet 'ledestjerne' i kronikken bliver brugt til at beskrive én af Trumps ærkefjender, den nu afdøde senator og præsidentkandidat John McCain.

Ifølge Washington Post kan brugen af det 'mistænkelige' ord dog også fortolkes modsat. Måske forsøger kronikkens forfatter således bevidst at få det til se ud, som om Mike Pence er forfatteren.