Dovenskab er ikke nødvendigvis en negativ ting. Det kan tværtimod være et udtryk for høj IQ. I hvert fald ikke, hvis man skal tro en ny undersøgelse foretaget af en række forskere fra et universitet i Florida.

Kloge mennesker bruger langt mere tid på at 'dovne den' end aktive mennesker.

Sådan lyder konklusionen i en ny undersøgelse foretaget af en række forskere fra Florida Gulf Coast University ledet af professoren Todd McElroy, der netop er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of Health Psychology.

Det skriver The Independent.

Mennesker med høj IQ vil nemlig være langt mere tilbøjelig til at bruge tid med sine egne tanker uden behov for fysisk aktivitet.

Og det står i kontrast til aktive mennesker, der ifølge forskerne vil føle behov for fysisk aktivitet i et forsøg på at forfriske hjernen og flygte fra kedsomhed.

Tænkere og ikke tænkere

Forskerne er kommet frem til resultatet ved at udsætte de medvirkende forsøgspersoner for en test, hvor de skulle give udtryk for, hvor enige de var i forskellige udsagn.

Her lød det blandt andet: 'jeg nyder opgaver, hvor man skal komme med nye løsninger på et givent problem', og 'jeg tænker kun, når jeg er nødt til det'.

Forskerne udvalgte derefter deltagerne i to grupper af 30. 'Tænkere' og 'Ikke tænkere'.

I løbet af de næste syv dage havde deltagerne i begge grupper en enhed spændt på deres håndled. Den kunne spore deltagernes bevægelser og aktivitetsniveau, således at forskerne kunne måle, hvor aktive de hver især var.

Resultaterne, der ifølge The Independent bliver betragtet som pålidelige, viste, at de personer, der var i den 'tænkende gruppe', var langt mindre aktive, end personerne i den anden gruppe.

Men inden du glæder dig for meget over at være doven, så understreger Todd McElroy imidlertid, at dovne mennesker bør bestræbe sig på at være mere fysisk aktive.

»Bevidste om deres tendens til at være mindre fysisk aktive kombineret med deres bevidsthed om de omkostninger, der er forbundet med inaktivitet, bør de mennesker vælge at være mere aktive i løbet af en dag,« lyder det fra Todd McElroy ifølge The Independent.