Arkivfoto. Havde du det også sådan her i morges? Det er der måske en grund til. Den hedder 'Blue Monday'...
Arkivfoto. Havde du det også sådan her i morges? Det er der måske en grund til. Den hedder 'Blue Monday'... Foto: Rommel Canlas

Den tredje mandag i januar skulle ifølge 'eksperter' være årets mest deprimerende dag. Og selvom vi er tilbøjelige til at være enige, så er det måske ikke helt videnskabeligt bevist...

Det er mørkt. Og koldt. I morges var der kun koldt vand i hanen (eller var det kun hos mig...?), og weekenden føles allerede flere måneder væk.

Med andre ord: Det er i den grad mandag.

Og ikke bare hvilken som helst mandag, men 'Blue Monday', der - ifølge 'eksperter' - skulle være årets mest deprimerende dag. Det viser en snedig udregning, der involverer vejret, gæld, indkomst og hvor lang tid, der er til jul. Det skriver The Telegraph.

Lyder det lidt mystisk - også selvom afsenderen er psykologen Cliff Arnall - ja, så har du helt ret. 'Blue Monday' er nemlig temmelig uvidenskabelig og faktisk bare et resultat af et kækt rejsebureaus gode idé i 2005, der havde til formål at få småsløje og solhungrende briter til at booke en ferie.

Men nu 11 år senere er dagen altså blevet mere eller mindre accepteret, og de fleste engelske medier bringer historien som den falske dag ledsaget af velmenende råd til at få denne triste mandag til at virke lidt mindre mandagsagtig.

lykkelig

The Telegraph foreslår dig for eksempel fem måder til at komme i lidt bedre humør:

1) Sørg for at få lidt naturligt lys, hvilket får gang i endorfinerne. Så hvis det er mørkt, når du møder på arbejde, og når du har fri, så smut ud i bare ti minutter i frokostpausen.

2) Dyrk motion! Også det booster dit endorfinniveau, og gør dig roligere og mere lykkelig.

3) Smiiiiiiil! Det får din krop til at slappe af - og så er det smitsomt, så folk omkring dig også bliver gladere.

4) Vær taknemmelig. Ved at sætte pris på alt det, du allerede har, bliver du mere energisk og optimistisk. Tænk på fem ting hver dag.

5) Gør noget godt for andre. Giv kollegaen en kompliment, donér penge til velgørenhed eller køb blomster med hjem til kæresten. Det glæder både folk omkring og dig selv.

slank

Skulle ingen af delene hjælpe, så er der i det mindste én ting at glæde sig over. I aften er der et helt år til, at årets værste dag kommer igen...

Glædelig 'Blue Monday', folkens! :)

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.