Efter tre dage væk fra arbejdet til at dele boet mellem hende og kæresten, modtog Katy Payne en fyringsseddel. Modelfoto.
Efter tre dage væk fra arbejdet til at dele boet mellem hende og kæresten, modtog Katy Payne en fyringsseddel. Modelfoto.

Tre fridage som følge af bruddet med sin kæreste gennem de sidste syv år skulle efter sigende have kostet briten Katy Payne sit arbejde som transportadministrator hos logistikfirmaet DHL.

Uretsmæssig fravær skal angiveligt have ligget til grund for, at virksomheden DHL fyrede 24-årige Katy Payne fra Ruddington i England. I hvert fald hvis man skal tro hende selv.

Hun fortæller til Daily Mail, at hun ringede til sin chef mandag den 15. februar for at tage tre dage fri fra arbejde. Årsagen var, at hun gerne ville kunne dele boet hurtigst muligt, efter hun havde slået op med sin kæreste gennem de sidste syv år.

sovestillinger

Da hun mødte på arbejde igen den efterfølgende torsdag, fik hun til sin store overraskelse stukket en fyreseddel i hånden.

»Den mandag jeg ringede til min chef for at fortælle hende, at jeg havde brug for nogle fridage for at få styr på min lejlighed efter bruddet, virkede hun til at have det helt okay med det,« siger Katy Payne, der stod til at begynde i en ny funktion på arbejdspladsen efter at være blevet forfremmet.

js

»Jeg blev så vred, fordi jeg har gjort, hvad jeg kunne for at skabe et godt liv for mig og mit barn. Jeg har knoklet for min forfremmelse, og jeg så frem til de nye opgaver,« fortæller Katy Payne, som har sønnen Frankie på tre år.

»Jeg er så ærgerlig over, der skulle gå så vidt.«

»Omstrukturering« og »nylige begivenheder« årsag til fyring

Ifølge det skriftlige fyringsgrundlag, som Katy Payne har modtaget fra DHL, skyldes fyringen ikke hendes fravær fra jobbet.

fasfds

Snarere begrundede hendes chef fyringen med, at »nylige begivenheder har gjort, at jeg tilbagetrækker tilbuddet om en stilling som transportkoordinator. Jeg mener ikke, at du er i stand til at udføre det arbejde, som kræves.«

I brevet står det også, at »en omstrukturering i virksomheden har gjort din stilling som transportadministrator overflødig, og jeg har ingen andre stillinger at tilbyde dig.«

Den nu arbejdsløse kvinde har imidlertid ikke tænkt sig at acceptere sit spark uden videre. Derfor har hun allerede nu arrangeret et møde med sin fagforening den 4. marts.

DHL har ikke ønsket at kommentere den konkrete sag over for Daily Mail og bemærker blot, at er en virksomhed, der behandler alle sine ansatte ens.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.