Onsdag skal Storbritanniens militær varetage en række job i den offentlige sektor, når cirka 500.000 mennesker strejker over hele nationen.

Regerigen advarer om »betydelige forstyrrelser« i forbindelse med strejkerne, som anslås at blive de største, Storbritannien har set i 10 år. Det skriver det britiske medie LBC.

Strejkerne involverer blandt andet lærere, universitetsundervisere og bus- og togførerer. I alt vil syv forskellige fagforeninger være repræsenteret.

Fælles for dem alle er, at de er utilfredse med løn og arbejdsforhold.

Regeringen planlægger at trække på omkring 600 militært ansatte i forbindelse med strejkerne, som en talsperson fra regeringen kalder »meget bekymrende«:

»Vi tager nogle tiltag i brug, der tidligere har dæmpet effekten af strejker. Men først og fremmest opfordrer vi fagforeningerne til at genoverveje deres beslutning og fortsætte diskussionerne med regeringen,« lyder det ifølge det britiske medie LBC.

Storbritannien er ramt af tårnhøj inflation, som har ført til stigende leveomkostninger for de fleste, og det har fået flere til at kræve bedre løn.

Undervisningsministeriet har tilbudt en lønstigning på fem procent til de fleste lærere, men undervisernes fagforening kræver en stigning på mere end 10 procent.

Landets ambulanceførere har varslet strejker den 10. februar.