Jimmy Savile. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
Jimmy Savile. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Foto: LINDSEY PARNABY

Englænderne er rystede. En af deres allermest kendte og elskede DJ's og TV-værter, Jimmy Savile, der døde sidste år 84 år gammel, er anklaget for at have misbrugt op til 60 børn i løbet af sin karriere.

- Han gjorde mig meget bange og sagde 'du vover ikke at sige det her til nogen, ikke engang til dine venner. Vi ved hvor du bor. Ingen vil tro på dig alligevel, jeg er King Jimmy'', fortæller 45-årige Kevin Cook til The Sun.

Cook fortæller, at han blev sex-misbrugt da han var ni år gammel i 1976, mens Savile var ved at optage et af sine tv-shows.

Jimmy Savile var en af Englands mest kendte tv-værter,  han var ansat på BBC fra 1969 til 1989 og var bl.a  vært på det legendariske musik-program 'Top of the Pops'.

Da han døde sidste år, 84 år gammel, fik han nærmest en statsmands-begravelse.

Men efterfølgende er skeletterne væltet ud af skabene, og adskillige af Saviles ofre har stået frem og fortalt, hvordan de blev sex-misbrugt, da de var børn.

De fleste af de misbrugte ofre er piger, men på det seneste har også flere mænd fortalt, hvordan de blev misbrugt af Savile da de var børn.

Et andet af ofrene har fortalt, hvordan han blev sex-misbrugt på et børnehjem og én har fortalt, at han blev misbrugt på bagsædet af Saviles Rolls-Royce.

Sex-anklagerne mod Savile er så omfattende, at Metropolitan Police siger politifolkene efterforsker i alt  340 spor en periode fra 1959 til 2006, og at op til 60 børn kan være blevet misbrugt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.