En engelsk lærerinde blev afbrudt midt i en time med sine elever og bedt om at forlade skolen. Skolelederen mente nemlig, at lærerinden havde delt et alt for seksuelt billede på Facebook.

Det skriver det britiske medie Mirror.

På billedet sidder hun på kanten af en seng i en kort, hvid kjole.

Lærerinden, Lydia Ferguson, underviste på Ousedale School i Newport Pagnell tæt på Milton Keynes.

Inden lærerinden blev eskorteret ud af nogle af de øvrige lærer, havde hun en otte minutter lang diskussion med skolelederen foran eleverne. Den diskussion optog eleverne på deres mobiler. Lydia Ferguson blev beskyldt for at være ’lummer’ og ’provokerende’ af skolelederen.

Billedet som Lydia Ferguson blev bortvist for at have lagt op på sin egen Facebook-profil
Billedet som Lydia Ferguson blev bortvist for at have lagt op på sin egen Facebook-profil Foto: Facebook
Vis mere

På Facebook tager den tidligere lærerinde nu til genmæle. I kommentarerne til det angiveligt ’alt for seksuelle’ billede forsvarer hun sig selv.

Hun skriver blandet andet til en en af sine venners komplimenter:

’Tak, jeg ville ikke kalde dette billede for upassende, ville du?’

Hun skriver også, at hun ikke mener, at hun hverken er for seksuel eller provokerende, da hun har holdt sig til Facebook og Instagrams regler. Samtidig skriver hun, at hun aldrig ville dele et billede på Facebook, som hendes bedstefar ikke ville synes om.

Også Lydia Fergusons tidligere elever prøver at støtte deres gamle lærerinde.

»Under diskussionen sagde fru Ferguson, at hun ikke mente, der var noget galt med billedet. Alt billedet viste var kun lidt ben,« har en unavngiven elev sagt til mediet.

Eleverne har også lavet et slogan, der hedder ’Giv os fru Ferguson tilbage’. De beskylder deres egen skole for at være for snerpet. Eleverne mener ikke, at der er noget galt med billedet overhovedet. De mener kun, at hun ser smuk ud.

»Hun er en genial lærerinde. Hun er der altid for at hjælpe os elever, der har problemer som eksempelvis mobning. Hun giver kram og gør så meget for at hjælpe os. Vi er meget kede af, at vi har mistet hende som lærerinde,« sagde en elev.

Eleverne har startet en underskriftindsamling for at få lærerinden tilbage. Foreløbigt har de på 24 timer samlet mere end 250 underskrifter. De har også tænkt sig, at få forældre til skolens elever til at skrive under.

Lydia Ferguson var udover at være almindelig lærerinde på skolen også en del af skolens såkaldte 'kirkelige omsorgshold', der tager sig af udsatte elever.

Ousedales skoleleder, der har bortvist Lydia Ferguson, siger.

»Hvis vi har nogle bekymringer omkring medarbejdere på vores skole, så vil det ikke blive diskuteret med eleverne. Vi er opmærksomme på rygter. Men vi tager os kun af fakta.«