Det var en massakre, da 22 mennesker mistede livet i et angreb på et kloster i Myanmar. Men der er ikke enighed om, hvem der egentlig stod bag.

Lokale oprørsgrupper og militæret beskylder hinanden for massakren, der blandt andet kostede tre munke livet.

Der har været uro i landet, siden militæret tog magten ved et kup i 2021. De 55 millioner indbyggere kunne dermed se langt efter demokratiet. Det skriver CNN.

Siden kuppet er mindst 2.900 mennesker blevet dræbt af styret og flere end 17.500 anholdt. Det oplyser gruppen Assistance Association for Political Prisoners (AAPP).

Medlemmer af den etniske rebelgruppe Ta'ang National Liberation Army (TNLA) på patrulje i delstaten Shan.
Medlemmer af den etniske rebelgruppe Ta'ang National Liberation Army (TNLA) på patrulje i delstaten Shan. Foto: AFP
Vis mere

Kuppet har også resulteret i flere kampe mellem militæret og modstandsgrupper.

Sidstnævnte har gentagne gange beskyldt militæret for at udføre massedrab mod civile. Det nægter juntaen, selvom beviserne er til stede.

Det seneste bevis på en grusomhed skete i sidste uge i delstaten Shan, der er en bjergrig stat i det nordøstlige Myanmar. Den deler grænse med Kina, Laos og Thailand.

Både fotos og videoer af begivenheden viser mindst 21 lig liggende ved klosteret Nan Nein, i byen af samme navn. Billederne er fremskaffet af Karenni Nationalities Defence Force (KNDF), og de er blevet verificeret af CNN.

En person fra Ta'ang National Liberation Army (TNLA) holder vagt ved et tjekpunkt i staten Shan.
En person fra Ta'ang National Liberation Army (TNLA) holder vagt ved et tjekpunkt i staten Shan. Foto: AFP
Vis mere

Mange af de døde bærer civilt tøj, og de havde flere skudsår. Mellem dem var tre munke iklædt orange tøj, som traditionelt bæres af buddhistiske munke.

Ligene lå på række, og der var blod på jorden.

Oprørsgruppen og militæret er enige om, at der har været kampe på stedet, men de har to forskellige forklaringer på drabene.

Talsmanden for Karenni Nationalities Defence Force (KNDF), Philip Soe Aung, siger, at disse civile og munkene blev tortureret og henrettet af militæret.

Der øves af medlemmerne af den etniske gruppe Ta'ang National Liberation Army (TNLA).
Der øves af medlemmerne af den etniske gruppe Ta'ang National Liberation Army (TNLA). Foto: AFP
Vis mere

Fordi de blev opdaget foran klosteret, så foreslår Soe Aung, at de blev henrettet af en 'hit squad'

Myanmars militærtalsmand, generalen majoren Zaw Min Tun, afviste enhver tale om, at militæret skulle være ansvarlig for massakren.

I en klumme i den statslige avis Global Light of Myanmar beskriver han terroristgrupper som ansvarlige for volden i klosteret.

»Da terroristgruppen åbnede ild, blev nogle beboere dræbt og såret. Andre stak af,« sagde Zaw Min Tun.