Politiopbudet foran Burrus Hall på Virginia Tech efter universitetet i Blacksburg, Virginia er blevet evakueret i 2007.
Politiopbudet foran Burrus Hall på Virginia Tech efter universitetet i Blacksburg, Virginia er blevet evakueret i 2007. Foto: SHANNON STAPLETON

Massakren på skolen Sandy Hook Elementary i Connecticut, der i går kostede 28 menneskeliv, er det næstmest dødbringende skoleskyderi i USAs historie. Og listen over skoleskyderier i USA er efterhånden lang og fuld af dystre tal.

Det værste skoleskyderi i USAs historie, hvad angår antallet af dræbte, er massakren på universitetet Virginia Tech i Blacksburg, Virginia i 2007. Her dræbte den 23-årige studerende Cho Seung-Hui 32 lærere og medstuderende og sårede 17 andre, før han tog sit eget liv.

På tredjepladsen over de værste skoleskyderier findes tragedien, der fandt sted på universitetet i Austin, Texas i 1966. Her forskansede en elev sig i et tårn, hvorfra han skød ned på tilfældige personer, der befandt sig på universitetets område. Inden snigskytten selv blev skudt af politiet, dræbte han 16 mennesker og sårede 32.

Fornyet debat om våbenlov

Det fjerde værste skoleskyderi i USAs historie fandt sted på Columbine High School i staten Colorado. Her åbnede to teenagedrenge i 1999 ild mod klassekammerater og dræbte 12 samt én lærer, før de begge begik selvmord. Dengang rejste episoden heftig debat omkring den amerikanske våbenlov samt indflydelsen fra voldelige computerspil og film på ungdommen i USA.

Og i 2005 var det på Red Lake Senior High School i staten Minnesota, at en tragedie, der på foruroligende vis minder om gårsdagens massakre i Connecticut, fandt sted. Her skød en 16-årig skoleelev sin bedstefar, hvorefter han kørte dennes politibil hen til sin skole. Her dræbte drengen efterfølgende én lærer, én sikkerhedsvagt og fem elever, før også han tog livet af sig selv.

Alle disse skoleskyderier i USA overgås dog, hvad angår antallet af dræbte, af bombningen af skolen i landsbyen Bath i Clinton County, Michigan. Hændelsen, der senere er blevet kendt som 'Bath-skolekatastrofen,' kostede i 1927 45 dødsofre inklusiv bombemanden selv.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.