Eminem.
Eminem. Foto: PIERRE ANDRIEU

'Jeg har hørt Eminem være vred, men det her. Det er avanceret vrede'.

Sådan lyder en af de mange reaktioner på Reddit efter en ny video fra rapstjernen Eminem, hvor han i en godt fire minutter lang freestyle piller USA's præsident Donald Trump fuldstændig fra hinanden.

Undervejs beskylder han Trump for både racisme mod sorte og magtmisbrug samt at være en trussel mod amerikanernes sikkerhed. Han slutter sin episke rant af med at understrege, at man ikke både kan være tilhænger af Trump og fan af Eminem.

Se videoen her:

Hvis du er lidt rusten i amerikanske forhold, kan det være forvirrende, hvad Eminem kritiserer Trump for. Her er et par pointer:

Trump har rettet et angreb mod den amerikanske football-liga, NFL, fordi nogle spillere og trænere har protesteret mod politivold mod sorte under afspilningen af nationalsangen. Det kalder Trump af uvisse grunde for et angreb på det amerikanske flag og mangel på respekt over for landets soldater.

US President Donald Trump delivers a speech during an event at the White House in Washington, DC, on October 10, 2017, honouring the Pittsburgh Penguins 2017 Stanley Cup victory. / AFP PHOTO / Mandel NGAN

(Billedet: Donald Trump. Foto: Scanpix)

Eminem mener, at Trump har startet striden for at få amerikanernes opmærksomhed væk fra naturkatastrofen i Puerto Rico, som præsidenten ikke ønsker at hjælpe, på trods af at Puerto Rico er en selvstyrende del af USA på samme måde som Grønland er tilknyttet Danmark.

NFL-protesterne er startet af quarterbacken Colin Kaepernick, som siden da er blevet frosset ud af ligaen af klubbernes milliardær-ejere.

Eminem angriber desuden Donald Trump for at prioritere skattelettelser til de rige i stedet for at fordele samfundets goder ligeligt.

Han anklager også Donald Trump for racisme mod sorte og for sympatier for Ku Klux Klan. Det er sandsynligvis på baggrund af nazidemonstrationerne i Charlottesville, Virginia, i august, hvor en venstreorienteret moddemonstrant blev myrdet. Trump udtalte efterfølgende, at der er gode mennesker i begge lejre, og udtrykte efter manges mening ikke modstand nok mod de højreorienterede demonstranter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.