Næsten otte uger er nu gået, siden den lille dreng Émile med det blonde hår og de brune øjne sporløst forsvandt fra en fransk alpelandsby, mens han blev passet af sine bedsteforældre.

Nu har drengens forældre for første gang udtalt sig i et interview.

Det skriver det romersk-katolske ugeblad Famille Chretienne, der tidligere på ugen besøgte ægteparret Colomban og Marie i deres hjem.

Der satte de ord på det mareridt, de har gennemlevet, siden deres to og et halvt år gamle søn forsvandt den 8. juli, mens han var hos sine bedsteforældre i landsbyen Haut-Vernet.

Flere hundrede deltog i timerne og dagene efter i eftersøgningen af den lille dreng. 
Flere hundrede deltog i timerne og dagene efter i eftersøgningen af den lille dreng.  Foto: Nicolas Tucat/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Vi forestiller os uundgåeligt det værste, men vi kan ikke lade være med at håbe …,« siger faderen, den 26-årige Colomban, på et spørgsmål om, hvorvidt de endnu føler sig håbefulde for, at deres søn kan blive fundet i live:

»Vi er ikke bange for at bede Gud om et mirakel … Jeg holder meget af Bernanos' (fransk forfatter, red.) ordsprog om, at håb er 'fortvivlelse overvundet'. Nogle gange bliver vi overvældet af sorg og angst. Vi fortvivler et øjeblik, og så bliver vi løftet op af håbet på grund af et brev eller et tegn, der rører os,« forklarer 25-årige Marie.

I interviewet forklarer de, at de nu har valgt at udtale sig offentligt første gang, da de ønsker at takke alle dem, der har hjulpet og støttet dem – og været med til at lede efter den lille dreng, som der endnu ikke er fundet nogen spor af.

Samtidig forsvarer de sig også mod det, de mener er usandheder og fejlagtige rygter om familien. 

Her ses eftersøgningen af den lille dreng, som man endnu ikke har fundet nogen spor af.
Her ses eftersøgningen af den lille dreng, som man endnu ikke har fundet nogen spor af. Foto: AFP PHOTO / GENDARMERIENATIONALE_TWITTER
Vis mere

Blandt andet i forbindelse med deres tro. 

Til Famille Chretienne beskriver Marie og Colomban, hvordan 'nogle ret ondskabsfulde medier har taget sig den frihed at sige hvad som helst om os, bare fordi vi er katolikker'.

Blandt andet lød det i franske medier i tiden efter Émiles forsvinden, at drengens familie levede et meget tilbagetrukket liv og var stærkt religiøse. 

Og særligt deres tro føler forældrene er blevet 'latterliggjort', forklarer de.

Efterforskningen af sagen fortsætter endnu.
Efterforskningen af sagen fortsætter endnu. Foto: Nicolas Tucat/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Der er så mange falske detaljer, der cirkulerer, og som skader os … Når visse journalister ikke ved noget, finder de på ting for at få et scoop,« siger Marie.

Hun afviser samtidig meldingerne om, at der skal være afholdt en familiesammenkomst i huset, som Émile forsvandt fra, den weekend.

I stedet forklarer hun, at der blot var tale om, at hendes forældre var hjemme sammen med hendes søskende, som endnu er hjemmeboende.

»Det er små usandheder, som måske ikke er så vigtige, men deres akkumulering over tid er frastødende. Det er smertefuldt at se folk snakke og sige noget om os, når det er vores søn, der er forsvundet,« siger hun til Famille Chretienne.

Émile forsvandt fra sine bedsteforældres have, mens de var i gang med at pakke deres bil til en udflugt.

Siden er han ikke blevet set.

Efterforskningen af sagen pågår endnu.