Kevin Clash, manden bag den populære Elmo-figur, træder tilbage efter beskyldninger om sex med mindreårige
Kevin Clash, manden bag den populære Elmo-figur, træder tilbage efter beskyldninger om sex med mindreårige Foto: MOLLY RILEY

Dukkeføreren og stemmen bag den populære figur Elmo fra Sesame Street fratræder sit job efter flere anklager om sex med mindreårige.

Sexskandale og børne-tv er ikke en god kombination, og det tager dukkeføreren af Sesame Streets elskede figur Elmo nu konsekvensen af. Dukkeføreren og stemmen bag Elmo, Kevin Clash, har nemlig kvittet sin stilling efter adskillige beskyldninger om sex med unge under den seksuelle lavalder.

Det sker efter en retssag i New York tirsdag anklagede Kevin Clash for at overtale en dengang 15-årig dreng til at mødes for at have sex. Det skriver The Guardian.

Det fik Sesame Workshop til at udsende en meddelelse, hvor de kalder kontroverserne for »en forstyrrelse«.

- Sesame Workshops mission er udnytte mediernes uddannelseskraft til at hjælpe børn over hele verden med at nå deres højeste potentiale. Kevin Clash har hjulpet os med at opnå den mission i 28 år, og ingen af os, specielt Kevin, ønsker at noget skal aflede vores opmærksomhed fra vores fokus på at hjælpe som en ledende uddannelsesorganisation, lyder det i meddelelsen, der slutter med at kalde dagen trist for Sesame Street.

Det er dermed slut for Kevin Clash og Elmo. Clash var selv med til at skabe den røde og pelsede Elmo-figur med skinger stemme og børne-agtig personlighed.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.