Alle skoler - undtagen én - i Newtown slog tirsdag igen dørene op for eleverne efter fredagens massakre i den lille by.

USA: Fire dage efter massakren på Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, har de andre skoler i byen valgt at åbne igen.

Da eleverne genoptog skolelivet tirsdag, blev de mødt af rådgivere blandt andet fra politiet, som skal hjælpe dem med at kapere sorgen over drabene på 26 af deres medborgere. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi er klar til at åbne dørene og give dem alt, hvad de behøver, for at føle sig sikre, sagde Julie Shull, der er lærer på Reed Intermediate School, tirsdag morgen lokal tid.

Skolen, hvor massakren fandt sted - Sandy Hook Elementary School - er stadig lukket, og det vides endnu ikke, hvornår den åbner igen. Eller om den overhovedet bliver taget i brug igen. Sandy Hook-eleverne vil på et senere tidspunkt blive flyttet over til en ubrugt skole i en anden by.

20-årige Adam Lanza dræbte fredag morgen 20 børn på 6-7 år og seks voksne kvinder, inden han skød sig selv. Inden massakren på skolen havde han også dræbt sin egen mor.

Skoleskyderiet har sat gang i debatten om den liberale våbenlovning i USA, og flere demokratiske senatorer, som tidligere har været varme fortalere for amerikanernes ret til at bære våben, har skiftet mening og er nu klar til stramninger i lovgivningen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.