En ung kvinde har mistet livet, efter at en elefant på 5,5 ton pludselig blev rasende i turistcenter på Java.

Solo: En ung indonesisk dyrlæge blev onsdag trampet ihjel af en elefant, som hun havde ansvaret for.

Den 24-årige Esthi Octovia Wara Hapsari, der var dyrlæge på et turistcenter på øen Java, passede to elefanter, da den ene af dem blev aggressiv.

- Pludselig blev elefanten rasende, siger Pardiyanto, som leder turistcenteret Gajah Mungkur Dam, hvor episoden fandt sted.

- Elefanten havde en dyrepasser på ryggen. Denne blev kastet af, hvorefter den gik til angreb på Esthi, som stod i nærheden, siger han.

Politiet er ved at undersøge, hvorfor den 5,5 ton tunge elefant pludselig gik amok, efter at den havde stået stille og roligt ved dyrlægen. Embedsmænd fra den lokale naturstyrelse siger, at elefanten er gået amok et rekordhøjt antal gange.

Elefanten var netop blevet overført fra en zoologisk have til turistcentret.

Den sumatranske elefant, der lever på øen Sumatra i det vestlige Indonesien, er truet på sin overlevelse, efter at skovene er blevet ryddet, nedbrændt eller omdannet til plantager.

De sumatranske og andre asiatiske elefanter er en anelse mindre end afrikanske elefanter.

Verdensnaturfonden WWF anslår, at der er mellem 2400 og 2800 sumatranske elefanter tilbage i naturen i Indonesien.

Bestanden er også blevet decimeret på grund af krybskytteri.

En 66-årig kinesisk kvinde er i denne uge blevet anklaget for at lede et af Afrikas største elfenbens-smuglernetværk.

Politiet og særlige efterforskere i Tanzania siger ifølge BBC, at Yang Fenglan har skylden for, at stødtænder fra flere end 700 elefanter til en værdi af over 16 millioner kroner illegalt er smuglet til Asien fra Tanzania.

Kvinden, der er blevet kendt som "Elfenbensdronningen", nægter sig skyldig i alle de anklager, som rettes mod hende. Myndighederne siger, at Yang har været en central person i smuglingen af elfenben fra elefanter, der bliver dræbt af krybskytter i blandt andet Tanzania og Kenya.

/ritzau/AFP